Σχεδιασμοί επί χάρτου για συγκλίσεις ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης

3919
ΣΥΡΙΖΑ

”Τσίπρας – ΓΑΠ – Γεννηματά” εις σάρκα μια. Ο ΓΑΠ μόνο η γελοία αφορμή για αναζωπύρωση διεργασιών ανάμεσα στον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ και σε μια Δημοκρατική Συμπαράταξη που συντηρείται με πολιτικές μεταγραφές και συγκολλήσεις. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βλέπουν με τρόμο ότι οι εξελίξεις μπορούν να τους προσπεράσουν και να τους αφήσουν στο περιθώριο.
Έχουμε πολλάκις τονίσει ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ) θα έπρεπε να είχε βρεθεί εδώ και καιρό στο Ειδικό Δικαστήριο για τα πραξικοπήματα και τα εγκλήματα που έχει προξενήσει στη χώρα.
Δυστυχώς, όμως, ελέω μνημονιακής συνενοχής και της ΝΔ και του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, εμφανίζεται να έχει από πάνω και την τιμητική του στα μέσα ενημέρωσης, λόγω της απόφασης να συνεργασθεί, μαζί με το πολιτικό υβρίδιο που εκφράζει, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φ. Γεννηματά.
Δυο γόνοι δυο παλαιών ονομάτων του παλαιού ΠΑΣΟΚ, του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου και του μακαρίτη Γιώργου Γεννηματά και οι δυο ουδεμία σχέση έχοντας με τους πατεράδες τους, παρά μόνο το όνομα, σμίγουν σε ένα άνευ αρχών κομματικό συνονθύλευμα, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παίγνιο του συστήματος και άθυρμα στα χέρια του μιντιακού, ολιγαρχικού κατεστημένου της χώρας και της πιο γραφειοκρατικής και χυδαίας ευρωκρατίας.
Η προσέγγιση του ΓΑΠ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αυτή καθ’ εαυτή δεν έχει καμιά αξία.
Μπορεί, όμως, να αποκτήσει κάποιο νόημα στο πλαίσιο ευρύτερων διεργασιών και ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρα στον ‘’ενδιάμεσο’’ και απροσδιόριστο αυτό χώρο.
Οι εξελίξεις, οι προσχωρήσεις και η κινητικότητα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναζωπυρώνουν πλήθος σεναρίων.
Ένα εξ’ αυτών αφορά προτάσεις και διεργασίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα και αφορούν τη δυνατότητα συγκλίσεων ή και σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη διευρυμένη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Στελέχη και από τους δυο αυτούς χώρους, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διαπιστώνοντας τα αδιέξοδα των χώρων αυτών, την κατάρρευση τους και την αδυναμία τους να σηκώσουν μεμονωμένα κεφάλι, αναπτύσσουν πυρετώδεις δραστηριότητες στο παρασκήνιο για την αμοιβαία προσέγγιση τους.
Στόχος κοινός η αμοιβαία πολιτική τους επιβίωση και φυσικά η δυνατότητα να μπορέσουν από κοινού να κρατήσουν τα ηνία μιας μετεκλογικής κυβέρνησης, στόχο τον οποίο θεωρούν ότι ενισχύει η οριστική και αμετάκλητη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, οι αποστάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το Μητσοτακαίϊκο, η σχετική ‘’απομόνωση’’ του Βαγγ. Βενιζέλου και φυσικά η κοινή τους αναφορά στην ευρωπαϊκή ‘’ξεπλυμένη’’ και ”ξεπουλημένη” σοσιαλδημοκρατία.
Στο πλαίσιο αυτό γίνονται θαρραλέες προτάσεις για την ριζική αναδιάταξη της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα, μετά την ‘’επιτυχή’’ ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, και με τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα κεντρικών στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και (κυρίως), για την επανεξέταση του ισχύοντος εκλογικού νόμου με προφανή επιδίωξη την κατάργηση μερικώς ή ολικώς του ‘’μπόνους’’ των 50 εδρών στις επόμενες εκλογές, οι οποίες, έτσι, μπορεί και να επιταχυνθούν.
Περιττό να πούμε ότι ‘’οι πεινασμένοι καρβέλια ονειρεύονται’’, με σχεδιασμούς εκτός τόπου και χρόνου, την ώρα που τόσο αυτοί οι οποίοι σχεδιάζουν σενάρια συγκλίσεων όσο και εκείνοι από την όχθη της ΝΔ που προσμένουν γρήγορα κυβερνητικές καρέκλες, καταστρέφουν ανελέητα τη χώρα και λεηλατούν, χωρίς καμιά ενοχή, τον ελληνικό λαό.
Όλοι οι σχεδιασμοί επί χάρτου των κατεστημένων παρακμιακών πολιτικών κύκλων δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι οι κοινωνικές διεργασίες διογκώνουν ένα μεγάλο ρεύμα που αμφισβητεί τον ψευδώνυμο ευρωπαϊσμό τους, πάνω στον οποίο έχουν στηρίξει την ύπαρξη και τα ανομήματα τους και ότι οι εξελίξεις που έρχονται, όπως σημειώνουμε σε άλλες στήλες, στην περιοχή μας και την Ευρώπη, θα σαρώσουν τα παλιά αμαρτωλά κέντρα, τα οποία έχουν κτίσει την ύπαρξη τους στην τρόικα και την ξένη ‘’προστασία’’ και γι’ αυτό θέλουν να τα διαιωνίσουν.
Διότι, δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς την ξένη ‘’κηδεμονία’’ και την ξένη ”προστασία”!

2 Σχόλια

  1. Με όλο το σεβασμό, στο Ειδικό Δικαστήριο όλοι όσοι έταξαν σκίσιμο του μνημονίου, οδήγησαν το λαό στην ταπείνωση του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ και 3ο μνημόνιο και μετά νομίζουν ότι η εκ των υστέρων διαφωνία τους είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
    Ελάχιστη αίσθηση και σεβασμός της ιστορίας της αριστεράς αν υπήρχε μέσα σας θα σας έλεγε να αφήσετε τον Παπανδρέου και να κοιταχτειτε στον καθρέφτη.
    Δεν την έχετε όμως και κυρίως την απεχθάνεστε. Απο την Βάρκιζα και μετά τουλάχιστον.

    • Πολύ φαίνεται να σας βολεύει το «τσουβάλιασμα» δικαίων και αδίκων, για να μας πείτε στο τέλος ν’ αφήσουμε τον (ή ίσως… ΤΟΥΣ) Παπανδρέου ήσυχο(υς)… Αφού, λοιπόν, έχετε τόση έφεση στο να σταλούν στο Ειδικό Δικαστήριο οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας, γιατί δεν ξεκινάτε από αυτόν που ΕΒΑΛΕ τη χώρα στα μνημόνια ως πρωθυπουργός;;; Φυσικά, δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος… Ωστόσο η δική του παραπομπή θα αποτελούσε μια καλή αρχή για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους…
      Όσο για την ιστορία της Αριστεράς, θα ήταν καλύτερο να την αφήσετε ήσυχη… Άνθρωποι που, ουσιαστικά υπερασπίζονται δημόσια την οικογένεια Παπανδρέου (όπως και οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη πολιτική οικογένεια από τις γνωστές εδώ και δεκαετίες), δεν δικαιούται να εγκαλεί κανέναν στο όνομα της Αριστεράς, ούτε να μιλάει ο ίδιος εν ονόματί της…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας