Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ. Συγκρούσεις ρωσόφωνων με oυκρανικές δυνάμεις (βίντεο)

687

Πληροφορίες για κατάρριψη Bayraktar TB2

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στο Ντονιέτσκ με κρότους εκρήξεων οβίδων του πυροβολικού να ακούγονται σε κεντρικούς, βόρειους και δυτικούς τομείς της πόλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, χρησιμοποιούνται βαριά πυροβόλα εναντίον της πόλης ενώ οι ρωσόφωνοι αναγκάστηκαν να ενεργοποιήσουν την αεράμυνα.

Αντιαεροπορικά πυρά στο Ντονιέτσκ

Κατά την διάρκεια της νύχτας, δυνάμεις των Ντονιέτσκ και Λουχάσνκ αναδιατάσσονταν σε διάφορα σημεία των πόλεων λαμβάνοντας επιθετική διάταξη.

Νωρίτερα, οι αρχές των ρωσόφωνων έκαναν λόγο για πυρά ολμοβόλων του ουκρανικού στρατού εναντίον αρκετών κοινοτήτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Σημειώνεται πως χτες ήταν η πρώτη νύχτα εδώ και πολύ καιρό που έγινε χρήση αντιαεροπορικών πυρών.

Oι ρωσόφωνοι ισχυρίζονται πως κατέρριψαν τουρκικό drone Bayraktar TB2 στο Ντονμπάς. Το διαψεύδει μέχρι στιγμής το Κίεβο.

“Η Ρωσία ψάχνει αφορμή για να εξαπολύσει έναν πόλεμο. Η Μόσχα μετέφερε το Bayraktar TB2  στο Ντονιέτσκ από το Καραμπάχ όπου είχε καταρριφθεί” σημειώνει ο Ουκρανός δημοσιογράφος Andriy Tsaplienko.

Συγκρούσεις ρωσόφωνων με ομάδα Ουκρανικών ειδικών δυνάμεων

Οι ρωσόφωνοι με βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα αναφέρουν πως συνεπλάκησαν με ουκρανικές ειδικές δυνάμεις που είχαν ως στόχο να προκαλέσουν δολιοφθορές.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ντονιέτσκ, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ανατινάξουν αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου καθώς και ηλεκτρικούς υποσταθμούς στην πόλη.

Ειδικές δυνάμεις των ρωσόφωνων τους εντόπισαν και ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις.

“Ειδικές δυνάμεις της πόλης του Ντονιέτσκ μπλόκαραν ενέργειες δολιοφθοράς των Ουκρανών. Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να ανατινάξουν υποδομές στο έδαφος μας

Kατά την διάρκεια της συμπλοκής,, οι Ουκρανοί πρόβαλαν ένοπλη αντίσταση, εξαιτίας της οποίας δύο στρατιώτες των ειδικών μας δυνάμεων τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς” καταλήγει η ανακοίνωση των ρωσόφωνων.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ότι Ρώσοι μισθοφόροι έχουν κατακλύσει την Ανατολική Ουκρανία, με στόχο να εντείνουν το πολεμικό κλίμα.

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας