Συντονιστικό αδιόριστων εκπαιδευτικών: Δυναμική Παρέμβαση-Κάλεσμα, Τρίτη 25/6 14:00

693
Παρέμβαση

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σήμερα Δευτέρα 24/6, τη μέρα που χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες λάβαμε τα χαρτιά της απόλυσης για ακόμη μία χρονιά, το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε παρέμβαση στο συνέδριο της ΔΟΕ, που μόλις μια μέρα πριν- κατά πλειοψηφία των παρατάξεων ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΑΕΕΚΕ/ΕΡΑ- είχε αποφασίσει ότι το ζήτημα των αναπληρωτών δε συνιστά ζήτημα άξιο προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. Η «απροθυμία», αλλιώς συδικαλιστικό ξεπούλημα, της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας να πάρει σαφή θέση ενάντια στο προσοντολόγιο, να υποστηρίξει έμπρακτα τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στα εύηχα-αλλά άνευ περιεχομένου ευχολόγια περί αποκατάστασης της εργασιακής μας ομηρείας- αντιτάξαμε την ανάγκη η ομοσπονδία να τεθεί προ των ευθυνών της, να διατυπώσει αιτήματα που να μας θωρακίζουν απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, να λάβει συγκεκριμένα αγωνιστικά βήματα για τη διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών όλων των συμβασιούχων της εκπαίδευσης.

Με τα συνθήματα που έδωσαν τον τόνο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μας: «Μισή δουλειά, μισή ζωή, η αδιοριστία να καταργηθεί», «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών», «Όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών, ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών» διεκδικήσαμε να ακουστεί η φωνή μας και καλέσαμε το σύνολο των αντιπροσώπων να τοποθετηθούν υπέρ του ψηφίσματος της συνέλευσης του Συντονιστικού. Επί ώρα απαιτήσαμε την κατάθεση του ψηφίσματος στο σώμα και πράγματι μεγάλο μέρος του σώματος μας στήριξε. Πάρα ταύτα η πλειοψηφία των αντιπροσώπων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ αρνήθηκαν την κατάθεση του ψηφίσματος αντιπροτείνοντας τη μετάθεσή του στο αυριανό διεκδικητικό πλαίσιο. Δε γελιόμαστε ότι η στάση τους σημαίνει υπεκφυγή. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τρίτη 2μ.μ. στον χώρο του συνεδρίου ώστε να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας με την μαζική παρουσία και τη δυναμική μας παρέμβαση:

ΠΡΟΤΑΣΗ του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ΠΡΟΣ ΤΗΝ 88η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Ο νόμος 4589/19 για το νέο σύστημα προσλήψεων/διορισμών οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που κράτησαν όρθια τα δημόσια σχολεία εδώ και χρόνια! Η προϋπηρεσία, τα χρόνια αβεβαιότητας και ανασφάλειας, διαγράφονται μεμιάς, μοριοδοτούνται και δεν αποτελούν αναφαίρετο εργασιακό δικαίωμα. Αντίθετα η κυβέρνηση επιτάσσει την εναλλαγή μεταξύ εργασίας/ανεργίας! Ακυρώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτά, επιβάλλοντας χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους, αδιόριστους και άνεργους εκπαιδευτικούς να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι «προσόντων». Θέλουν τους εκπαιδευτικούς sprinter – κυνηγούς συνεχών και μεταβαλλόμενων προσόντων, καθώς με Υπουργικές Αποφάσεις κάθε δύο χρόνια τα προσόντα θα αναμορφώνονται. Η ευθύνη της ανεργίας μετατίθεται στους εργαζόμενους που δε «κατάφεραν» να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί και «επαρκείς» ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας! Σκληρή αξιολόγηση, τιμωρητική, που θα τους οδηγήσει στην απόλυση!

Επόμενος στόχος οι μόνιμοι! Κανένας δεν εξαιρείται! Δεν υπάρχουν ευνοημένοι από αυτό το νόμο, παρά μόνο τα νεοφιλελεύθερα σχέδια ΕΕ και ΟΟΣΑ που δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα! Οδηγούν στον αλληλοσπαραγμό και τον εμφύλιο το εσωτερικό του κλάδου καθώς όλοι θα ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο.

Αποδεικνύεται λοιπόν αυτό που έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή το προσοντολόγιο δεν ήρθε για να φέρει τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αλλά τη μονιμοποίηση της αναπλήρωσης, την ελαστικότητα, τη διάσπαση του κλάδου, την ανθρωποφαγία και την επισφάλεια της μόνιμης αβεβαιότητας για το μέλλον.

Άλλη μια χρονιά λοιπόν που κλείνει με μηδενικούς μόνιμους διορισμούς και άλλη μια χρονιά που θα ανοίξει με το ίδιο πηλίκο: 0! Για άλλη μια φορά η συζήτηση για την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών χρησιμοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο για την εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων των κομματικών επιτελείων, με μοναδικό σκοπό την ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων σε πλαστά διλήμματα: Προσοντολόγιο ή γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ! Η υποτιθέμενη δέσμευση για 15.000 μονιμοποιήσεις σε βάθος τριετίας έχουν πάει περίπατο, τη στιγμή που το προσοντολόγιο (με το οποίο υποτίθεται πήγαιναν πακέτο) απολύσεων, αποκλεισμών και ανεργίας καραδοκεί ως δούρειος ίππος για να αλώσει κάθε κεκτημένο δικαίωμα, κόπο και θυσίες χιλιάδων αναπληρωτών.

Η φετινή χρονιά όμως σημαδεύτηκε κυρίως από τον αγώνα χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων, που έδωσαν αταλάντευτα τη μάχη υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Απάντησαν στα εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ προτάσσοντας τα αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματα που κατοχυρώνουν το πτυχίο και τα χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση. Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς/μονιμοποίηση όλων συνεχίζεται!

Στο δρόμο που άνοιξε ο Γενάρης των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων, των μαζικών συνελεύσεων αγώνα και της κατάληψης της Πρυτανείας ως το κέντρο του αγώνα που χάραξε αγωνιστικό σχεδιασμό από τα κάτω, με τις συλλογικές διαδικασίες συνύπαρξης αναπληρωτών και μονίμων, μαζί με τα εκπαιδευτικά τους σωματεία και τους/τις φοιτητές/τριες, θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι τη νίκη!

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε συσπείρωση και συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους! Να σχηματίσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε σωματείο! Γενικές συνελεύσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αγωνιστικός σχεδιασμός με αποφάσεις για μαχητικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

Κανένας εφησυχασμός μπροστά στις όποιες εξελίξεις! Θα δώσουμε δυναμικά το παρόν με απεργιακές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

 

Αγωνιζόμαστε για:

  • Κατάργηση του νόμου 4589/19 – όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Άμεσος διορισμός/ Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας