Προσήχθη ο φιλοδυτικός Aleksei Navalny σε πορεία κατά της ''διαφθοράς'' στη Μόσχα

1501

Ο φερόμενος από την Δύση ως αντίπαλος του Κρεμλίνου, Aleksei Navalny, προσήχθη στη διάρκεια πορείας κατά της ”διαφθοράς” που είχε απαγορευτεί από την αστυνομία στη Μόσχα. ”Το θέμα είναι σήμερα η μάχη κατά της διαφθοράς” δηλώνει ο ίδιος και καλεί τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.
Ο Aleksei Navalny και περισσότεροι από 100 υποστηρικτές του προσήχθησαν σήμερα από τις αρχές στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της διαφθοράς στην οποία, κατά τα δυτικά πρακτορεία , συμμετείχαν, χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Μόσχας στη Ρωσία.
Ο Navalny, ο οποίος υποστηρίζεται με ιδιαίτερο ζήλο από τους Δυτικούς κύκλους, οι οποίοι τον έχουν υπό την ”προστασία” τους και τον έχουν αναγάγει σε ίνδαλμά τους, “προσήχθη στην (πλατεία) Majakofskaya” που βρισκόταν στο δρομολόγιο της πορείας, η οποία είχε απαγορευθεί από τις αρχές, ανακοίνωσε στο Twitter η εκπρόσωπός του Chira Jamix
“Όλα μια χαρά με εμένα, δεν είναι λύπη να αγωνίζομαι για εμένα”, έγραψε από την πλευρά του ο Navalny στον δικό του λογαριασμό του, καλώντας τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τη διαδήλωση. “Το θέμα σήμερα είναι η μάχη κατά της διαφθοράς“, συνέχισε.
Η διαδήλωση στην οδό Τβέρσκαγια, μία από τις βασικές αρτηρίες της ρωσικής πρωτεύουσας που καταλήγει στο Κρεμλίνο, είχε απαγορευθεί από τις αρχές, μία απόφαση τη νομιμότητα της οποίας αμφισβητεί ο Navalny.
Ο Ναβάλνι είχε καλέσει σε διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία η οποία υπερβαίνει κατά πολύ του επίσημου μισθού του.
Εκπρόσωπος του Medvedev αποκάλεσε τις πληροφορίες “προπαγανδιστικές επιθέσεις” που δεν αξίζουν περαιτέρω σχόλια και είπε πως χρησιμοποιούνται από τον Navald για προεκλογικούς λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας