Συνάντηση Παν. Λαφαζάνη με την αντιπροσωπευτική επιτροπή αγωνιζόμενων ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε.

1205
λαφαζάνη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, και Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης,  πραγματοποίησαν και συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ.

Όπως ενημέρωσαν, εδώ και καιρό, οι 110 ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε., βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, προσπαθώντας να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεδομένου ότι η προηγούμενη έχει λήξει από τις 30/9. Δυστυχώς, στην προσπάθειά τους αυτή, αντιμετωπίζουν εντελώς αδιάλλακτη στάση από τη Διεύθυνση του Κ.Θ.Β.Ε., η οποία, επιμένει, στη νέα σύμβαση, να συμπεριληφθούν μνημονιακοί νόμοι περικοπών, την ώρα μάλιστα, που η κυβέρνηση επαίρεται ότι τελείωσαν τα μνημόνια, η δε Υπουργός Εργασίας, κατ΄ επανάληψη δηλώνει, ότι οι συλλογικές συμβάσεις αποκαθίστανται!

Ακόμη πιο προβληματική είναι η στάση της αρμόδιας Υπουργού Πολιτισμού, κας Ζορμπά, η οποία, όχι μόνον τηρεί «σιγήν ιχθύος», αλλά δε δέχεται και συνάντηση με το Σ.Ε.Η, η οποία ζητήθηκε εδώ και τρεις μήνες, ενώ θα έπρεπε να έχει πάρει θέση από την πρώτη στιγμή, την ώρα μάλιστα που, εδώ και καιρό, παραμένει κλειστός ο μεγαλύτερος θεατρικός οργανισμός της χώρας.

Με ιδιαίτερη έμφαση τόνισαν ότι θα αγωνιστούν για να μην καταργηθεί ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης εργασίας και ότι, σε μια περίοδο όπου όλα ιδιωτικοποιούνται, θα υπερασπιστούν τη δημόσιο χαρακτήρα του Κ..Θ.Β.Ε.

Από την πλευρά του, ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε., οι οποίοι εδώ και χρόνια, ακόμη και μένοντας απλήρωτοι για μήνες, στήριξαν και στηρίζουν το δημόσιο Κ.Θ.Β.Ε., το οποίο παράγει πολύτιμο πολιτιστικό έργο, όχι μόνον στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Βόρειο Ελλάδα και σε όλη τη χώρα. Ότι η Λαϊκή Ενότητα, με όλες τις δυνάμεις της, θα αγωνιστεί για την επαναφορά των κατακτήσεων των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και των συλλογικών συμβάσεων, τις οποίες διέλυσαν με τους μνημονιακούς νόμους όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, στα 8,5 χρόνια που πέρασαν.

Επίσης, η Λαϊκή Ενότητα θα επιδιώξει να συναντήσει την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού με στόχο να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στη βάση των διεκδικήσεων των ηθοποιών του ΚΘΒΕ και να θέσει το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα των αρχαιοτήτων, οι οποίες έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, όπου και παραμένουν, παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ότι θα εξαιρεθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας