Συμπαράσταση της ΛA.E στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών

1202

 

Δέσποινα Σπανού: Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Μετά την ΛΑΕ, διώκονται και συνδικαλιστές της Υγείας.

Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 12/02, έξω από την ΓΑΔΑ, εργαζόμενοι στην υγεία, ενάντια στν κλήση σε απολογία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού και της προεδρεύουσας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», Παρασκευής Γεωργάκη.

Η κλήση έγινε από το γνωστό πλέον σε όλους μας, για τις διώξεις ενάντια στον Π. Λαφαζάνη και στους αγωνιστές του Κινήματος κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Στη συγκέντρωση εκ μέρους της ΛΑΕ, παρευρέθηκε η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Π.Γ.,  η οποία έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Μετά την ΛΑΕ, διώκονται και συνδικαλιστές της Υγείας και ακολουθούν οι αγρότες. Η Κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης. Δεν θα της περάσει.

Το ίδιο γίνεται και στην Γαλλία. Οι κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» έχουν τρομοκρατήσει το σύστημα σε όλη την Ευρώπη και η Κυβέρνηση Μακρόν προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με καταστολή και αυστηροποίηση της νομοθεσίας. Πετυχαίνει το αντίθετο. Έτσι και στην χώρα μας. Οι διώξεις ισχυροποιούν. Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Ο λαός γνωρίζει και συμπαραστέκεται. Η οργή υπάρχει. Όπως έλεγε και ο μεγάλος ποιητής «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού – ποιος το σταματάει.» Έτσι κι εδώ η οργή του λαού υπάρχει, εκφράζεται και θα εκφραστεί.

Δεν μας τρομοκρατούν, θα νικήσουμε.»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας