Στον “αέρα” από κούρδους τουρκικά θωρακισμένα οχήματα Cobra-Kαίγονται σαν ”λαμπάδες”

τουρκικά θωρακισμένα οχήματα Cobra

Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές ήττες στο Βόρειο Ιράκ, αφού σύμφωνα με κουρδικές πηγές οι Τούρκοι χάνουν πλέον και θωρακισμένα οχήματα, τα οποία οι Κούρδοι τα τινάζουν στον αέρα μαζί με τους επιβαίνοντες.

Το πρόβλημα των απωλειών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο τουρκικό γενικό επιτελείο,που βλέπει τις απώλειες να πολλαπλασιάζονται και το ηθικό των τουρκικών δυνάμεων να πέφτει στα τάρταρα.       

Το κουρδικό κανάλι Gerîla TV κυκλοφόρησε βίντεο από πολεμική επιχείρηση των Κούρδων ανταρτών που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή στο Βόρειο Ιράκ.

Εκεί βλέπουμε αληθινά πλάνα από τη δράση των Κούρδων ανταρτών σε σκληρή που διεξήχθη εναντίον του τουρκικού στρατού που εισέβαλε στην περιοχή στις 13 Μαΐου.

“Στις 13 Μαΐου στις 7 μ.μ. οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ταυτόχρονη και συντονισμένη αιφνιδιαστική δράση εναντίον των Τούρκων εισβολέων ενάντια των περιοχών Gürcübulak, Glidax της επαρχίας Serhat.

Αποτέλεσμα της κουρδικής επίθεσης ήταν να χτυπηθούν 2 τουρκικά θωρακισμένα οχήματα τύπου Cobra, καθώς και 2 θέσεις που ανήκαν στους Τούρκους εισβολείς.

Στο πρώτο όχημα τύπου Cobra σκοτώθηκαν μέσα σε αυτό οι Τούρκοι στρατιώτες ενώ άλλοι Δύο σκοτώθηκαν στο έδαφος”, αναφέρει η ανακοίνωση των κουρδικών δυνάμεων.

Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι πολλοί Τούρκοι εισβολείς σκοτώθηκαν, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτα περαιτέρω.

 

Αμερικανική οικονομική βοήθεια υπέρ των Σύριων Κούρδων 

Το υπουργείο άμυνας του προέδρου Τζο Μπάιντεν ζήτησε στις 28 Μαΐου πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια για να δοθεί  βοήθεια σε Ιρακινούς και Σύριους Κούρδους του YPG / PKK, με σκοπό να νικήσουν τους Τζιχαντιστές, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για βοήθεια στον πόλεμο κατά του τουρκικού στρατού.

Συνολικά, το Πεντάγωνο ετοιμάζει 522 εκατομμύρια δολάρια, με έγκριση του Κογκρέσου για να χρηματοδοτήσει τις συριακές ομάδες των Κούρδων.

Τα 345 εκατομμύρια δολάρια θα πάνε για βοήθεια των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και τα 177 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθούν οι συριακές κουρδικές δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται επίσης με συριακές αντιπολιτευόμενες ομάδες στο Κυβερνείο Χομς και σε περιοχή στο Τανφ κοντά στα σύνορα του Ιράκ.Η υποστήριξη των ΗΠΑ στον SDF και στον  YPG στη Συρία δημιούργησε σημαντική πίεση στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι βλέπουν την αμερικανική στάση ως προοίμια εξελίξεων αυτονόμησης των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, και την απαρχή συγκρότησης του κράτους του Κουρδιστάν.

Στην ίδια την Τουρκία επικρατεί ένα κλίμα αντιαμερικανισμού, ενώ τα ποσοστά κατά των ΗΠΑ αυξήθηκαν ραγδαία μετά και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, με τους ”γείτονες” να απαιτούν ταυτόχρονα και ”έξωση” των αμερικανικών βάσεων από την χώρα.

Η Συρία θα είναι το επόμενο σημείο “καυτό” σημείο  σύγκρουσης ΗΠΑ και Τουρκίας, το οποίο θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, σε ολόκληρη την περιοχή που “βράζει” από Ισραήλ και το Λίβανο έως το Ιράκ μέχρι την Λιβύη.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας