Στήριξη στον Νίκο Χουντή υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα

2342
eastmed

Ο Νίκος Χουντής, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα έχει σημαντική εμπειρία από το Ευρωκοινοβούλιο και γνωρίζει ευρύτερα τα θέματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και τα σύγχρονα επίδικα : νεοφιλελευθερισμός, άνοδος ακροδεξιάς, κλιματική αλλαγή.

Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής το  2004 με τον Συνασπισμό και το 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε από το κόμμα το 2015 με τη ΛΑΕ και αντικατέστησε τον Μανόλη Γλέζο στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχει στην ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών (GUE/NGL).

Στο διάστημα της παραμονής του στο Ευρωκοινοβούλιο παρέμεινε στενά συνδεδεμένος με την Ελλάδα, μεταφέροντας στο διεθνές πεδίο τα εθνικά αιτήματα από τη σκοπιά της αριστεράς και των λαϊκών τάξεων. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ο σ. Νίκος Χουντής αποτελεί τη φωνή του Κινήματος για την Υπεράσπιση του Ελληνικού στην Ευρώπη. Με αποφασιστικότητα, επιμονή και ευγένεια παραμένει ο δικός μας άνθρωπος στην Ευρωβουλή, ξεκλειδώνοντας θεσμικές προσβάσεις που θα μάς ήταν άγνωστες και στηρίζοντας πολλαπλά τον αγώνα μας.

Η στήριξή του στις Ευρωεκλογές είναι η ελάχιστη αναγνώριση του έργου που έχει επιτελέσει για τα κινήματα και της βαθιάς συντροφικότητας και εμπιστοσύνης που μας ενώνουν.

Ελένη Πορτάλιου

Μέλος της Ευρείας Επιτροπής για την Υπεράσπιση του Ελληνικού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας