Σκόπια:Άρνηση για αλλαγή ονόματος οδήγησε σε αναβολή διεθνούς αγώνα στις Σέρρες

434
Σκόπια:Άρνηση για αλλαγή ονόματος

Τα Σκόπια συνεχίζουν να εξευτελίζουν την Ελλάδα, ενώ καθημερινά αποκαλύπτεται η διπροσωπία του Ζόραν Ζάεφ

Η άρνηση της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου των Σκοπίων να προβεί στην αλλαγή της ονομασίας της έγινε αιτία να μη διεξαχθεί στις Σέρρες ο Διεθνής Αγώνας Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο αγώνας διοργανωνόταν από τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία, η οποία θα χρησιμοποιούσε το πανέμορφο ελληνικό αυτοκινητοδρόμιο. Την ανακοίνωση της διοργάνωσης έκανε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι ήχοι από τις αγωνιστικές μηχανές δεν ήχησαν σήμερα στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου των Σκοπίων, παρά την ενημέρωση να προβούν στην αλλαγή της ονομασίας, επέμεναν να αναγράφεται ο φορέας στα επίσημα έγγραφα, ως «Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας». Εκτός από το θέμα της ονομασίας υπήρχαν και προβλήματα σε θέματα ασφαλιστικών καλύψεων.

«Ο αγώνας αντιμετώπιζε και ζητήματα ασφαλιστικών καλύψεων, τα οποία για την Ελληνική Πολιτεία και την Ομοσπονδία είναι κορυφαίας σημασίας και προσδιορίζονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA). Δεν είχε την απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή του ασφάλιση προς τρίτους και την ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα των αγωνιζόμενων. Να σημειωθεί ότι η ΟΜΑΕ διαθέτει και τα δύο απαραίτητα συμβόλαια, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν και αλλοδαπούς αγωνιζόμενους μετά από σχετικό επίσημο αίτημα. Αυτές οι διαδικασίες είναι γνωστές στις ομοσπονδίες, μέλη της FIA, όπως η ΟΜΑΕ και η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου των Σκοπίων. Τέτοιο αίτημα, ωστόσο, δεν υπεβλήθη ποτέ από την Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Βασική πηγή καθημερινή-Σπυριδούλα Σπανέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας