Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου καταρρίπτει τα τουρκικά drone του Αζερμπαϊτζάν

1679
αζερμπαϊτζάν

Η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών στην Αρμενία, με το οποίο κατέστρεψε τουλάχιστον εννέα τουρκικά drone τύπου Bayraktar TB-2 που χρησιμοποιήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν για επιθέσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφεραν τη Δευτέρα οι Asia Times, επικαλούμενοι ρωσικές ειδήσεις.

Το “Krasukha” είναι ένα ρωσικό ευρυζωνικό σύστημα πολυλειτουργικών παρεμβολών, το οποίο ονομάζεται “Belladonna” στα Αγγλικά, το οποίο η Ρωσία διαχειρίζεται από τη στρατιωτική της βάση στο Gyumri της Αρμενίας, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η βάση βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα και περίπου 487 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη μεγάλη αζερική βάση στη Ganja, ανέφερε.

Το Krasukha χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς για την υπεράσπιση της αεροπορικής βάσης Χμεϊμίμ της Ρωσίας στη Συρία από σμήνη drone. Αυτά τα drone, γνωστά επίσης ως “drone αυτοκτονίας”, έχουν σχεδιαστεί για να κατακλύζουν τα συστήματα αεράμυνας και να συντρίβονται πάνω σε έναν στόχο, πυροδοτώντας εκρηκτικά, τα οποία φέρουν.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον εννέα Bayraktar καταρρίφθηκαν στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους Asia Times. Ούτε η ρωσική, ούτε η αζερική, αλλά ούτε και η τουρκική κυβέρνηση έχουν κάνει κάποια δήλωση για το θέμα.

Η Ρωσία είναι ο κυρίαρχος παίκτης στην περιοχή του Καυκάσου και διατηρεί ένα σύμφωνο ασφαλείας με την Αρμενία, έναν στενό σύμμαχο. Ωστόσο, η συμφωνία δεν καλύπτει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Μόσχα έχει επίσης καλλιεργήσει θερμότερες σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια. Πουλά όπλα και στις δύο πλευρές. Από την πλευρά της, η Τουρκία έχει εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη προς το Αζερμπαϊτζάν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας