Ρήξη Ιράν-ΕΕ για εμπόριο: «Ταπεινωτικοί οι όροι των Βρυξελλών», κατά Τεχεράνη

1188
τεχεράνη
Τι καταλογίζει η διπλωματία του Ιράν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων – Ο ρόλος του δολαρίου στις εξελίξεις.

Ο ανώτατος δικαστής του Ιράν είπε σήμερα πως η Τεχεράνη δεν θα δεχθεί ποτέ τους «ταπεινωτικούς όρους» που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διεξαγωγή εμπορίου με το Ιράν χωρίς τη χρησιμοποίηση του δολαρίου προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Έπειτα από αναβολή και διαπραγμάτευση εννέα μηνών, οι Ευρωπαίοι δημιούργησαν έναν μηχανισμό περιορισμένων δυνατοτήτων… μόνο για τρόφιμα και φάρμακα», δήλωσε ο Σαντέκ Αμολί-Λαριτζανί, σύμφωνα με το Tasnim.

«Το Ιράν δεν θα δεχθεί ποτέ τους παράξενους και ταπεινωτικούς όρους τους για την ένταξη στην FATF (Ομάδα Ανάληψης Οικονομικής Δράσης) κα τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του».

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία έχουν ανοίξει έναν νέο δίαυλο για διεξαγωγή εμπορίου με το Ιράν χωρίς δολάρια προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις που επανέφεραν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν μετά την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Μάιο να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015 ανάμεσα στο Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας