Πρώτη αναμέτρηση δημοτικών εκλογών στην Ιταλία-Τεστ για την κυβέρνηση Τ.Κόντε

882
αναμέτρηση

Αντιμέτωπη με την πρώτη εκλογική δοκιμασία είναι η κυβέρνηση συνασπισμού του Δημοκρατικού Κόμματος και των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, όπου οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν δημάρχους σε 1.000 πόλεις και επτά περιφερειάρχες, αλλά και ένα δημοψήφισμα για μείωση των θέσεων των βουλευτών από 945 σε 600.

Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα exit polls. Η ψηφοφορία διαρκεί δύο μέρες ώστε, λόγω της πανδημίας, να υπάρχει επαρκής χρόνος για τους πολίτες να ψηφίσουν, τηρώντας και όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έχει διαχειριστεί την κρίση του κορονοϊού, αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει τη νίκη στους υποψηφίους που στηρίζουν τα κόμματα του συνασπισμού.

AP Photo/Andrew Medichini

Οι ακροδεξιοί υποψήφιοι που στηρίζει η Λίγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι φέρονται βάσει των δημοσκοπήσεων ότι θα κερδίσουν τέσσερις περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και την Τοσκάνη. Τα δύο κυβερνώντα κόμματα κατεβαίνουν σχεδόν παντού με ξεχωριστούς υποψηφίους, πράγμα που καθιστά δύσκολη τη νίκη τους έναντι των ακροδεξιών υποψηφίων.

Η κεντροδεξιά εκτιμάται ότι θα χάσει τη Μάρτσε στα κεντρικά της χώρας και την Πούλια στον Νότο, αλλά θα κρατήσει την Καμπανία, ενώ η Τοσκάνη φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε αγώνα στήθος με στήθος.

Η Δεξιά αναμένεται να διατρήσει τα ηνία στη Λιγουρία και το Βένετο, ενώ ίσως χάσει τη γαλλόφωνη περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, που έχει πάντως δικό της κομματικό σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας