Πρόκληση ολκής! Η Άγκυρα έστειλε Bayraktar TB2 πάνω από την Ορεστιάδα!

537
Η Άγκυρα έστειλε Bayraktar TB2

Μεγάλη Παρασκευή διάλεξαν οι εξ ανατολών σύμμαχοι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για να πετάξουν πάνω από την Ορεστιάδα.

Όπως καταγράφηκε στο flightradar24 τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ΤΒ2 Bayraktar, αφού πετούσε επί ώρες πάνω από την Αδριανούπολη, είπε να πετάξει και πάνω από την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με συνδυασμένες πληροφορίες του CosmoStatus και του ThrakiNea.gr το τουρκικό drone πέταξε πάνω από ελληνικό έδαφος.

Η πτήση που έχει καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο από την ιστοσελίδα flightradar, αλλά και από επίγεια ραντάρ στην Ελλάδα, προκαλεί δεκάδες ερωτηματικά για το πώς μπορεί ένα κυρίαρχο κράτος να επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις εντός του εναέριου χώρου του.

Ακόμη κι αν υπάρχει απόκλιση στις συντεταγμένες, η εικόνα της διεθνούς φήμης ιστοσελίδας αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του τι συμβαίνει πάνω από τον Έβρο.

Αντίστοιχα drone πετάνε συχνά στα σύνορα, αλλά η πρόκληση της Μεγάλης Παρασκευής είναι απίστευτη, καθώς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας πέταξε πάνω από την Ορεστιάδα.

Την περισσότερη ώρα της πτήσης το τουρκικό σκάφος έμεινε εντός τουρκικού εναερίου χώρου, αλλά άγνωστο γιατί μπήκε στην Ελλάδα απρόσκλητο και κυρίως ανενόχλητο.

Το γεγονός ότι ένα μη επανδρωμένο εχθρικό σκάφος προχώρησε σε μία τέτοια παραβίαση και μάλιστα σε ύψος που με ιδανικές συνθήκες μπορούν να ακουστούν ακόμη και οι μηχανές του, προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Δεν μιλάμε για ένα drone που μπορεί να το χειρίζεται ακόμη και πολίτης, αν και όλοι γνωρίζουν ποιοι τα χειρίζονται και ποιος είναι ο σκοπός των πτήσεών τους.

Μιλάμε για ένα πολεμικό αεροσκάφος ξένης χώρας, απρόσκλητο, πάνω από μία ελληνική πόλη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας