Πρωτοφανής αυθαιρεσία: Ο Ζούκερμπεργκ «έκοψε» τον Αμερικανό πρόεδρο από Facebook-Instagram

1130
Ο Ζούκερμπεργκ «έκοψε» τον Αμερικανό πρόεδρο

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram θα μπλοκαριστούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες κατά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο επικεφαλής της Facebook καταδικάζει την πρακτική του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου και προχώρησε στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, άλλωστε, αρεσκόταν να χρησιμοποιεί τα social media και να διασπείρει fake news, με τα κοινωνικά δίκτυα να μπανάρουν πολλές φορές αναρτήσεις του.
Η ανάρτηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τον Ντόναλντ Τραμπ

«Τα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν σαφώς ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν», έγραψε αρχικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του για να συγχωρήσει παρά να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτωλίου έχει δικαίως ενοχλήσει τους ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Καταργήσαμε αυτές τις δηλώσεις χθες επειδή κρίναμε ότι η επίδρασή τους -και πιθανώς η πρόθεσή τους- θα ήταν να προκαλέσουν περαιτέρω βία. Μετά την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο, η προτεραιότητα για ολόκληρη τη χώρα πρέπει τώρα να είναι να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά την ορκωμοσία θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τους καθιερωμένους δημοκρατικούς κανόνες», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι. Επομένως, επεκτείνουμε το μπλοκ που έχουμε στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επ’ αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί ειρηνικά η μετάβαση της εξουσίας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας