Πούτιν: Έτοιμοι να παράξουμε εμβόλια για τρίτους-Δεν σχεδιάζουμε lockdown, βλάπτει οικονομία!

1093
πούτιν

Δεν υπάρχει σχέδιο για lockdown σε εθνικό επίπεδο, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία, διότι η κυβέρνηση κατανοεί απόλυτα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν“, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο φόρουμ επενδύσεων «Russia Calling».

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράξει εμβόλια κατά του κορονοϊού στο εξωτερικό, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Μιλώντας σε φόρουμ επενδυτών, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η παραγωγή εμβολίων ενάντια στον νέο ιό παρεμποδίζεται στη Ρωσία λόγω έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού.

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή κατανόηση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν καθώς αυξάνονται οι μολύνσεις του νέου ιού.

«Καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα πώς πρέπει να δράσουμε, και για αυτό δεν σχεδιάζουμε υπερβολικά περιοριστικά μέτρα, όπως το lockdown σε εθνικό επίπεδο, διότι η οικονομία και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αναστέλλονται πλήρως» δήλωσε ο Πούτιν.

Οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές θα πρέπει να θεσπίζουν μόνο στοχευμένα μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τους πολίτες, επιτρέποντας παράλληλα τη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων χωρίς διακοπή, τόνισε ο Πούτιν.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια. Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι καταχωρήθηκε και δεύτερο εμβόλιο από το ινστιτούτο Vector, το οποίο ονομάστηκε EpiVacCorona.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας