ΠΟΕΔΗΝ:«Η κυβέρνηση οδηγεί ΕΣΥ σε κατάρρευση-Από 973 μόνο 500 ΜΕΘ σήμερα»

650
ΠΟΕΔΗΝ:«Η κυβέρνηση οδηγεί ΕΣΥ σε κατάρρευση

Η κυβερνητική πολιτική με τις 7.000 αναστολές εργασίας οδηγεί το ΕΣΥ σε κατάρρευση. Αυτό επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το εκδικητικό μέτρο των αναστολών.

Δραματική προειδοποίηση για τις αντοχές του ΕΣΥ εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και εντεινόμενης πίεσης στις ΜΕΘ, απηύθυνε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Αυτή τη στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν 510 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Καλυμμένες είναι οι 377», εξ αυτών, υπογραμμίζει, με το ποσοστό κάλυψης των Μονάδων, που όπως διευκρινίζει περιθάλπουν και μη διασωληνωμένους ασθενείς με σοβαρή Covid-19, να ανέρχεται στο 73,9%.

Ο συνδικαλιστής επισημαίνει, αντιπαραθετικά με τα παραπάνω, πως τον Απρίλιο, κατά την «κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας», λειτουργούσαν 973 κλίνες Covid ΜΕΘ, με τον αριθμό αυτό να περιλαμβάνει «κανονικές, προσωρινές και αυτοσχέδιες κλίνες».

Σήμερα, όμως, «με τις 7.000 αναστολές εργασίας, τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν περισσότερες των 510 κλινών ΜΕΘ που λειτουργούν τώρα.

Για να αυξήσουν τις κλίνες ΜΕΘ θα πρέπει να μετατρέψουν γενικές ΜΕΘ, κάτι που είναι επικίνδυνο γιατί οι ανάγκες λόγω άρσης των περιορισμών είναι ήδη πολλαπλάσιες» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, ενώ καταγγέλλει πως ήδη «αναβάλλονται μεγάλα σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ».

Οι περιοχές στο «κόκκινο»

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η κατανομή των Covid ΜΕΘ ανά περιοχή έχει ως εξής:

«Θεσσαλία: Κανένα κενό κρεβάτι.

Τρίκαλα: 7/7 γεμάτες.

Βόλος: 8/8 γεμάτες.

Πανεπιστημιακό Λάρισας: 16/16 γεμάτες.

Γενικό Λάρισας: 8/8 γεμάτες.

Χαλκίδα: 12/12 γεμάτες.

Λαμία: 6/6 γεμάτες.

Κοζάνη: 3/3 γεμάτες.

Πτολεμαίδα: 5/5 γεμάτες.

Θεσσαλονίκη: Στις 3 οι κενές κλίνες. Υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Έδεσα: 3/3 γεμάτες.

Κατερίνα: 2/4 γεμάτες.

Γιάννιτσα: 6/6 γεμάτες.

Βέροια: 4/6 γεμάτες.

Σέρρες: 10/10 γεμάτες.

Χαλκιδική 3/5 γεμάτες.

Ήπειρος: 2 οι κενές κλίνες.

Δυτική Ελλάδα: 9 οι κενές κλίνες.

Πελοπόννησος: 2 κενές κλίνες».

«Η κατάσταση είναι στο κόκκινο», δηλώνει ο κ. Γιαννάκος, εκτιμώντας πως «μας περιμένει δύσκολος χειμώνας», καλώντας, τέλος, την κυβέρνηση «να μην επιμείνει στο λάθος των αναστολών» και «να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή με δύο rapid test την εβδομάδα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας