Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από Τραμπ για το τείχος

1282
έκτακτης

Με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης απειλεί ο Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι μία από τις λιγοστές επιλογές που διαθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος αφότου απέρριψε την προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να καταρτιστεί ένα διαδικαστικό πλαίσιο που θα επέτρεπε την επαναλειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και την έναρξη συζήτησης για το μεταναστευτικό θέμα αμέσως μετά.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε επίσης να τερματίσει τη μερική διακοπή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, εάν οι ηγέτες στο Κογκρέσο συμφωνήσουν για τη λειτουργία των υπηρεσιών, αφήνοντας τη δραματική κατάσταση που έχει προκληθεί με το συνοριακό τείχος να κριθεί στα δικαστήρια.

«Εάν δεν επιτύχουμε μία συμφωνία με το Κογκρέσο, είναι πιθανό ότι θα το κάνω αυτό. Θα μπορούσα να πω ότι θα το κάνω», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξή του στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ. Η συνέντευξη μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News». «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο για να μην το κάνω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Θα δούμε τι θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες».

Νωρίτερα είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Τέξας ότι έχει «απόλυτο δικαίωμα» να κηρύξει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας