Πενήντα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία: Χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία

1465
Πενήντα χρόνια ΝΑΤΟ

To παλλαϊκό σύνθημα του τίτλου είναι παμπάλαιο αλλά σήμερα έρχεται στην επικαιρότητα με ένα νέο δραματικό τρόπο.

Όλο το μακάβριο παιχνίδι που στήθηκε στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ είχε ως δόλωμα την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να “σκοτώσουν το σκορπιό”, όπως λέει η μια παροιμία, αλλά “με αλλουνού δάκτυλο”.

Οι ΗΠΑ, βλέποντας την φθίνουσα πορεία τους και ότι χάνουν την παγκόσμια ηγεμονία, χωρίς να μπορούν οι ίδιες να την υπερασπίσουν οικονομικά και κυρίως στρατιωτικά, επέλεξαν το τέχνασμα να “στριμώξουν” τη Ρωσία δι’ αντιπροσώπων.

Αξιοποίησαν για τούτο οι αμερικάνοι την νεοναζιστική φωλιά του Κιέβου, το μένος της τελευταίας κατά των ρωσόφωνων και του Κ.Κ. Ουκρανίας που το έβγαλαν στην παρανομία και κυρίως αξιοποίησαν την ανάγκη των ακροδεξιών ναζιστών του Κιέβου για προστασία από τη Νατοϊκή ομπρέλα, με στόχο να βάλουν την Ουκρανία σε τροχιά προκλήσεων και σύγκρουσης με την Ρωσία.

Για τις ΗΠΑ οι φανατικοί εθνικιστές, οι ακροδεξιοί και νεοναζιστές του Κιέβου ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να βάλουν στην τελική ευθεία τη Νατοϊκή περικύκλωση της Ρωσίας, να της κόψουν την “ανάσα” και να την εμπλέξουν στον Ουκρανικό πολεμικό βάλτο.

Οι ΗΠΑ, μέσα από τον Ουκρανορωσικό πόλεμο, θυσιάζουν και καταστρέφουν τον Ουκρανικό λαό και ξαναβάζουν υπό απόλυτη κατοχή την παρακμάζουσα Ευρώπη, σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να ξανακερδίσουν ματαίως την χαμένη παγκόσμια επικυριαρχία.

Οι ΗΠΑ την δουλειά τους φυσικά κάνουν. Δεν θα παραιτηθούν ποτέ αμαχητί από τα παγκόσμια προνόμιά τους. Αντίθετα είναι αποφασισμένες να θυσιάσουν όχι μόνο την Ουκρανία αλλά και να θέσουν σε κίνδυνο την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο για να επιτύχουν τις ηγεμονικές τους επιδιώξεις, έχοντας σαν κύριο πολιτικοστρατιωτικό τους όχημα το σιδερένιο πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ.

Το δράμα είναι ότι το τόσο επίκαιρο σύνθημα “ΝΑΤΟ σημαίνει, Χούντες και πολέμοι”, το έχουν λισμονήσει οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στα αριστερά κόμματα στην πατρίδα μας και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι αν περάσουν τα σχέδια των ΗΠΑ, των πιο αμερικανόδουλων κύκλων της ΕΕ και των ναζιστικών συμμοριών της Ουκρανίας, δεν θα βγει απλά χαμένη η Ρωσία αλλά κυρίως οι ευρωπαϊκοί λαοί και η ανθρωπότητα. Θα χαθεί, προσωρινά βέβαια, η ευκαιρία να υπάρξει ένας γνήσια πολυπολικός κόσμος, εντός του οποίου οι μικρότερες και μεσαίες χώρες και οι λαοί τους θα μπορέσουν υπό καλύτερες συνθήκες να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους, τη λευτεριά τους και ένα πιο δίκαιο κόσμο.

Δεν αρκεί, λοιπόν, να φωνάζουμε το “ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες πολέμοι” αλλά και να το υπερασπιζόμαστε στην πράξη. Γιατί ούτε η επέκταση του ΝΑΤΟ, ούτε η αποδέσμευση απ’ αυτό, ούτε η διάλυση και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθούν με ροδοπέταλα και λουλούδια ούτε φωνάζοντας απλώς το εύηχο σύνθημα σε διαδηλώσεις ”περιπάτους” και όταν έρχεται η ώρα να το υπερασπίσουμε στην πράξη απέναντι στον αμερικανο-δυτικό-Νατοϊκό οδοστρωτήρα, τότε να κάνουμε τους “επιτήδειους ουδέτερους” και να πατάμε σε δύο βάρκες.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και ο δυτικός ιμπεριαλισμός ήταν και παραμένουν οι βασικοί δυνάστες της περιοχής μας, της Ευρώπης και της ανθρωπότητας, για την ήττα των οποίων οφείλουμε να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Ιδιαίτερα αυτό το καθήκον οφείλει να επωμιστεί ο ελληνικός λαός, ο οποίος βιώνει τη σιδερένια φτέρνα τους και την αγριότητα της άθλιας εθελόδουλης πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας, που με τη στρατηγική τους είναι έτοιμοι να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό και να πετάξουν στο περιθώριο, μέχρι και να αφανίσουν, την πατρίδα μας.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας