Πανελλαδική 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας μεθαύριο, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

1050
απεργία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και 4ωρη στάση εργασίας στο δημόσιο, από τις 11 π.μ., έως τις 3 μ.μ., πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ενώ έχουν εξαγγελθεί απεργιακές συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα που προβλέπει το λεγόμενο “Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο”.

Στην Αθήνα συγκεντρώσεις ανακοίνωσαν το Εργατικό Κέντρο και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Λόγω της απεργίας δεν θα κινηθούν οι συρμοί του μετρό στις γραμμές 2 και 3. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3/10/19 από ώρα 12:00 έως 15:00», με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ.

Τη μέρα της απεργίας, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ.

Επίσης, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ.

Σε απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, προχωρούν και οι ναυτεργάτες, αντιδρώντας στις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας