Παλλαϊκός – πανδημοκρατικός συναγερμός! Το Ιδιώνυμο δεν θα περάσει!

2328

Όσο κι αν ήμασταν βέβαιοι πως δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν ακόμη και σε ακραίες μορφές εντεινόμενης καταστολής για την αντιμετώπιση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, μόνο ως απεγνωσμένη απόπειρα πανικόβλητων εγκάθετων των τραπεζικών συμφερόντων και εντολοδόχων του διευθυντηρίου της Ε.Ε. θα μπορούσαμε να φανταστούμε την ποινικοποίησή του με την ψήφιση ενός Ιδιώνυμου.
Καμιά κυβέρνηση της μεταπολεμικής Ελλάδας -αν εξαιρέσουμε αυτές των χρόνων του Εμφυλίου και της χουντικής εφταετίας- δεν έφτασε στο σημείο να ποινικοποιήσει τη λαϊκή αντίσταση, με πλήρη παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, φτάνοντας μέχρι και στην ποινικοποίηση του λόγου, άρα του φρονήματος. Γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν ποινικοποιείται η “απειλή” προς συμβολαιογράφους, άρα οποιοδήποτε κείμενο σε άρθρο στα ΜΜΕ, σε ανακοίνωση, σε προκήρυξη ή και η όποια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει συμβολαιογράφους που συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς της λαϊκής στέγης.
Η τροπολογία που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση Τσίπρα εκφράζει σαφέστατα τον πανικό της από το μαζικό λαϊκό κίνημα που υπερασπίζεται σθεναρά τη λαϊκή στέγη. Συνάμα, εκφράζει και μια πρόθεση περαιτέρω διολίσθησης σε ένα καθεστώς περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.
Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, που κάθε του γωνιά θυμίζει αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, δεν θα γίνει ανεκτή καμιά απόπειρα πισωγυρίσματος σε σκοτεινές εποχές, όταν για να ζήσει με αξιοπρέπεια αυτός ο λαός χύθηκαν ποτάμια αίματος. Οι μαθητευόμενοι μάγοι της αντιδημοκρατικής εκτροπής να είναι βέβαιοι πως ματαιοπονούν. Οι μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν. Απέναντί τους δεν θα βρουν μόνο τις χιλιάδες όσων μάχονται μέχρι τώρα κατά των πλειστηριασμών. Απέναντι στα βρόμικα σχέδιά τους κατά των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας θα βρουν κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή ταυτίζεται με το δικαίωμα στον αγώνα για τη διεκδίκησή της.
Άθελά τους, μέσα στον πανικό τους, πυροδοτούν την έκρηξη ενός παλλαϊκού – πανδημοκρατικού κινήματος που θα σταθεί φραγμός στα σχέδιά τους. Πάνω σ’ αυτό το κίνημα θα συντριβεί η απόπειρα να περάσουν το νέο Ιδιώνυμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας