Παλαιστινιακή Πρεσβεία: Ζητάει να καταδικάσει η κυβέρνηση τα ισραηλινά σχέδια προσάρτησης

842
διεθνές

Η προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ έρχεται σε κρίσιμη φάση και εν μέσω της κλιμάκωσης των ισραηλινών εγκλημάτων και παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου, της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Η παλαιστινιακή – ισραηλινή κατάσταση βρίσκεται τώρα σε σημείο καμπής, εμείς, οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουμε άνευ προηγουμένου απειλές προσάρτησης και επέκτασης των εποικισμών από το Ισραήλ «την κατοχική δύναμη». Εις απάντηση, ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, η Α.Ε. Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε την παύση όλων των υπογεγραμμένων συμφωνιών με το Ισραήλ «την κατοχική δύναμη» λόγω της αποτυχίας της ισραηλινής πλευράς να συμμορφωθεί.

Ο Πρέσβης Toubassi δήλωσε ότι “είμαστε πεπεισμένοι ότι λόγω της δέσμευσης όλων των ελληνικών κυβερνήσεων στο Διεθνές Δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στη στήριξη της ίδρυσης του Κράτους της Παλαιστίνης στα προ – 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ βάσει της αρχής της λύσης των δύο κρατών εκτός από τις ιστορικές αδελφικές σχέσεις του παλαιστινιακού και του ελληνικού λαού, ο Έλληνας πρωθυπουργός – θα αδράξει την ευκαιρία να κάνει μια σαφή και σταθερή δήλωση καταδίκης των σχεδίων προσάρτησης και επέκτασης των εποικισμών και να ασκήσει πίεση στην κατοχική δύναμη να συμμορφωθεί με τη Διεθνή Νομιμότητα τερματίζοντας την 53 ετών βάναυση κατοχή  ώστε να επικρατήσει η ειρήνη και η δικαιοσύνη, κατά τον ίδιο τρόπο που πρόσφατα έκαναν άλλοι αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Πρέσβης καταλήγοντας δήλωσε ότι «παραμένουμε σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών ώστε να προγραμματίσουμε μια επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κράτος της Παλαιστίνης – στο εγγύς μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας