Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις σε Δυτική Όχθη και Γάζα κατά Διάσκεψης του Μπαχρέιν

848
Παλαιστίνη

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τη διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, με σκοπό την παρουσίαση του οικονομικού μέρους του σχεδίου της Ουάσινγκτον για την επίλυση του Μεσανατολικού.

Στη Δυτική Όχθη, η οποία είναι υπό ισραηλινή κατοχή εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, έγιναν διαδηλώσεις στη Ραμάλα, τη Νάμπλους και τη Χεβρώνα, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, κάνοντας λόγο για μικροεπεισόδια.

Κοντά στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από ένα φέρετρο που έφερε το σύνθημα “‘Όχι στη συμφωνία του αιώνα” – όπως χαρακτηρίζεται το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του Τραμπ και του βασιλιά του Μπαχρέιν.

Ισραηλινοί στρατιώτες διέλυσαν τη διαδήλωση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στη Λωρίδα της Γάζας πλήθος ανθρώπων φώναζαν συνθήματα εναντίον του Τραμπ.

Οι κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις αύριο Τρίτη στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι θέλει να δοκιμάσει μια νέα προσέγγιση για τον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Το πολιτικό μέρος του σχεδίου θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Στην αυριανή διάσκεψη του Μπαχρέιν έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του Κόλπου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή μποϊκοτάρει αυτή τη διάσκεψη επειδή δεν γίνεται καμία αναφορά στο τέλος της ισραηλινής κατοχής. “Χρειαζόμαστε οικονομική (υποστήριξη), χρήματα και βοήθεια αλλά, πάνω απ’ όλα, απαιτείται μια πολιτική λύση”, υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας