Ο τουρκικός στρατός δοκίμασε το άρμα μάχης Altay για διάβαση Έβρου

1001
Ο τουρκικός στρατός δοκίμασε το άρμα μάχης

Στην περιοχή της ανατολική Θράκης έκανε «ντεμπούτο» το νέο τουρκικό άρμα μάχης Altay σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜε.

Η άσκηση  αφορούσε σενάρια διέλευσης μεγάλου υδάτινου κωλύματος με την χρήση αμφίβιων γεφυρών Samur, ενώ χρησιμοποίησαν και για πρώτη φορά το νέο τουρκικό άρμα μάχης ALTAY, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για το ποια είναι η στόχευσή τους.

Οι συγκεκριμένες γέφυρες, 52 τον αριθμό, είχαν παραγγελθεί εδώ και μερικά χρόνια από τον Τουρκικό Στρατό, είναι αυτοκινούμενες και έχουν καθαρά επιθετικό χαρακτήρα και αποστολή.

Ειδικοί της τουρκικής εταιρείας FNSS ανέφεραν  ότι η γέφυρα SAMUR ανταποκρίθηκε πλήρως  στη μεταφορά άρματος τύπου ALTAY.

«Η γέφυρα SAMUR (Mobile Floating Assault Bridge), επέτρεψε στο ALTAY να διέλθει από σχετικά ρηχά νερά σε δοκιμή του τουρκικού Στρατού», ανέφερε η FNSS.

Σε ανακοίνωσή της  η FNSS  ανέφερε ότι: «η γέφυρα SAMUR ενίσχυσε την εμπιστοσύνη του χρήστη μεταφέροντας όχημα  βάρους 70T, και συγκεκριμένα ένα άρμα μάχης ALTAY ακόμη και σε ρηχά νερά με τη διπλή ομάδα μεταφοράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας