Ο Λαφαζάνης στα Γιάννενα: Κατάμεστη η αίθουσα του «Θυμωμένου Πορτρέτου»

3567
γιάννενα

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η περιοδεία και η πολιτική εκδήλωση με τον Παν.Λαφαζάνη στα Γιάννενα.

Ο Παν. Λαφαζάνης συναντήθηκε στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων με τους εργαζόμενους και το προεδρείο του Συλλόγου τους, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και για την κατάσταση του νοσοκομείου. Ο Παν. Λαφαζάνης καυτηρίασε το γεγονός, ότι επί χρόνια τώρα δεν μπαίνει σε λειτουργία το σύγχρονο το σύγχρονο πολυδύναμο κέντρο του Νοσοκομείου, που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στον αγώνα κατά του αλκοολισμού και των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο Παν. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε, είχε ουσιαστική συζήτηση, επίσης, με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων των ΟΤΑ στα Γιάννενα, όπου υποστήριξε τα δίκαια αιτήματά τους για τις εργασιακές σχέσεις και καυτηρίασε το γεγονός, ότι χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ με πολύχρονη προϋπηρεσία πετάχτηκαν στον δρόμο με τον πρόσφατο «διαγωνισμό» του ΑΣΕΠ.

Ο Παν. Λαφαζάνης και τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε είχαν, επίσης, σημαντική συνάντηση με την Επιτροπή Κατά της Εξόρυξης Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Ο Παν. Λαφαζάνης όχι μόνο συμφώνησε αλλά και υπερθεμάτισε υπέρ του αιτήματος της Επιτροπής ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο έδαφος της Ηπείρου, πράγμα που θα συνιστούσε μια μεγάλη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή για την Ήπειρο.

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε σε μια εξαιρετικά πετυχημένη πολιτική συνάντηση-συζήτηση στην αίθουσα «Θυμωμένο Πορτρέτο», όπου, όπως επισήμανε περιπαικτικά μετά την εκδήλωση, «το πορτρέτο, ευχαριστημένο, ξεθύμωσε αμέσως».

Ο Παν. Λαφαζάνης έκανε αναλυτική ομιλία με τις προτάσεις και θέσεις της ΛΑ.Ε και μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτές τις ώρες και επιστρέφοντας από την Βυρηττό, αισθάνεται πρώτα απ’ όλα Παλαιστίνιος, υπογραμμίζοντας ότι η φυλακή της Λωρίδας της Γάζας είναι η μοίρα όλης της ανθρωπότητας, αν δεν συντριβεί η ισραηλινή και αμερικανική θηριωδία. Δεν αξίζει για την χώρα μας, τόνισε, να είναι δορυφόρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ όσο ποτέ έχουμε ανάγκη μια νέα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και ένα μεγάλο άνοιγμα στη Μέση Ανατολή.

Ο λεγόμενος «ευρωπαϊσμός» αποτελεί ένα όχημα ολοκληρωτισμού και ανελευθερίας για όλη την ήπειρό μας. Δεν υπάρχει «ενιαία Ευρώπη» και η λεγόμενη «ευρωπαϊκή ταυτότητα» είναι κενή περιεχομένου. Εμείς ως Ελλάδα δεν έχουμε την ίδια πολτική, οικονομική και πολιτιστική ταυτότητα για παράδειγμα με την Γερμανία. Ούτε η Γερμανία μπορεί να γίνει Ελλάδα ούτε η Ελλάδα Γερμανία. Στην Ευρώπη μπορεί να υπάρξει μία και μόνη συνεργασία, για την ειρήνη και την ανάπτυξη: η ισότιμη συνεργασία ανάμεσα σε ελεύθερα, κυρίαρχα, ανεξάρτητα και βαθιά δημοκρατικά κράτη, χωρίς ηγεμονισμούς και κηδεμονίες.

Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως μύθο την έξοδο από τα μνημόνια και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα σκοτεινό μέλλον, χωρίς φως στον ορίζοντα, αν δεν ανατραπούν οι σημερινές πολιτικές της αποικιοποίησης της χώρας και της λιτότητας.

Τέλος ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι χρειάζεται πανστρατιά σήμερα και κοινό μέτωπο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που μάχονται την υποτέλεια, την λιτότητα, τον αυταρχισμό και την μνημονιοκρατία, για να θεμελιώσουν μια νέα προοδευτική Ελλάδα της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού.

Μετά την ομιλία του Παν. Λαφαζάνη ακολούθησε μια πολύ πλούσια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας