Ο κοροναϊός “σφυροκοπά” χωρίς έλεος την Ισπανία-738 νεκροί σε μια μέρα

794
νεκροί
Ξεπέρασε σε νεκρούς την Κίνα

Η Ισπανία θρηνεί άλλους 738 νεκρούς σε μία ημέρα από τον κοροναϊό.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορονοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές.

Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες.

Όπως αναφέρει η El Pais, στο τραπέζι έχει πέσει η παράταση της κατάστασης συναγερμού που έχει κηρυχθεί στη χώρα.

Παγοδρόμιο γίνεται… νεκροτομείο

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που παγοδρόμιο στη Μαδρίτη αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο.

Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κοροναϊού.

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από σήμερα σταμάτησε να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, όπου έχουν εγκατασταθεί κρεβάτια για την φροντίδα ασθενών με κοροναϊό. Η Μαδρίτη θα μπορούσε να παράσχει φροντίδες σε 1.300 ασθενείς στο IFEMA αυτήν την εβδομάδα και 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας