Ουκρανία στην δύνη πολεμικού παροξυσμού-Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα του πολέμου

880
Ουκρανία στην δύνη πολεμικού παροξυσμού

Σε τεντωμένο σχοινί είναι η κατάσταση στην Ουκρανία με την ανησυχία παγκοσμίως να είναι στα ύψη και το ενδεχόμενο σύγκρουσης ανά πάσα στιγμή να είναι ορατό. Οι αλλεπάλληλες διπλωματικές επαφές δυστυχώς δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, να αποδίδουν!

Οι φόβοι για ένα θερμό επεισόδιο στην Ουκρανία και η αναβίωση με ένταση του ψυχρού πολέμου συνεχώς μεγαλώνουν και γίνονται κυρίαρχοι σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο!

Οι ΗΠΑ σήμερα θεωρούν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μεγάλες προκλήσεις αν θέλουν να διατηρήσουν την κλονιζόμενη ηγεμονία τους. Την Ουκρανία και όχι μόνο στην Ευρώπη, με την προώθηση των Νατοϊκών δυνάμεων ανατολικά σε απόσταση αναπνοής από τα Ρωσικά σύνορα και την Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στην Ασία.

Στην Ευρώπη οι Αμερικανοί θεωρούν ότι απειλούνται τα συμφέροντά τους από τον ενεργειακό και στρατιωτικό κολοσσό που είναι η Ρωσία και στην Ασία από την νέα οικονομική υπερδύναμη που είναι η Κίνα. Βέβαια υπάρχουν και άλλες πληγές ανοιχτής αμφισβήτησης για τους Αμερικάνους, από την Λατινική Αμερική ως την Μέση ανατολή όπου πρόσφατα αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν από το Αφγανιστάν πληγωμένοι, και από τον περσικό κόλπο με το Ιράν ως ακόμα και την Β. Κορέα!

Ωστόσο για τις ΗΠΑ η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η κορυφαία προτεραιότητα όχι μόνο γιατί εκεί έχει τεράστια οικονομικά συμφέροντα αλλά και γιατί στην Ευρώπη διατηρεί τα σημαντικότερα Νατοϊκά συμμαχικά της ερείσματα για να μπορέσει να συντηρήσει την κλονισμένη παγκόσμια ηγεμονία της!

Για το λόγο αυτό προωθεί προκλητικά και απειλητικά τις Νατοϊκές δυνάμεις ενάντια στην Ρωσία φθάνοντας μέχρι και λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Μόσχα! Η Ρωσία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ανεχθεί κάτι τέτοιο και είναι φυσικό να αντιδρά και μπορεί αν το θελήσει να αντιδράσει ακόμα και δυναμικά σαν στρατιωτική υπερδύναμη που είναι και θα έχει δίκιο σ΄ αυτήν της την αντίδραση! Η σημερινή Ρωσία φυσικά δεν είναι η παλιά Σοβιετική Ένωση που συνέτριψε την ναζιστική Γερμανία και τον Φασισμό, εξακολουθεί όμως να είναι μια υπερδύναμη σταθερότητας λογικής και ειρήνης με μια ηγεσία παλιάς “κοπής” που ξέρει παράλληλα να υπερασπίζεται και τα δικά της πατριωτικά συμφέροντα, αμφισβητώντας καθαρά την ιμπεριαλιστική δυτική ηγεμονία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους!

Για τα γεράκια της Ουάσιγκτον βέβαια επιβάλλεται να διατηρηθεί η «δυτική» λεγόμενη ιμπεριαλιστική ηγεμονία στον κόσμο με κάθε μέσον και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισχυρή συμμαχία Αμερικής και Ευρώπης η οποία όμως δεν είναι και τόσο εύκολη να παραμείνει αρραγής τα τελευταία χρόνια λόγο αντιθέσεων από την αντιπαράθεση διαφορετικών συμφερόντων. Εδώ εμπλέκεται και η χώρα μας με τις Νατοϊκές βάσεις του «θανάτου» και ιδικά την Αλεξανδρούπολη. Ο απεγκλωβισμός της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περικύκλωση της Ρωσίας είναι απόλυτα επιβεβλημένη!

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις στην Ευρώπη ήταν και είναι πάντα πάνω ή κάτω από το τραπέζι και από αυτές τις αντιθέσεις συμφερόντων δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι έγιναν, ας μη το ξεχνάμε, με επίκεντρο την Ευρώπη. Επομένως είναι πολύ πιθανό , αν γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, να ξεκινήσει και πάλι από την Ευρώπη αν και όλοι οι λαοί της χωρίς καμιά εξαίρεση ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για μια τέτοια τραγική και καταστροφική πιθανότητα!

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτές τις ώρες σε μια κατάσταση πολεμικής υστερίας σαν να επιδιώκουν και να θέλουν η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία, πράγμα που η ίδια η Ρωσία το αρνείται, για να βρουν αφορμή ακόμα και με προβοκάτσια να επιτεθούν και να προωθήσουν τα καταστροφικά σχέδιά τους στην Ευρώπη. Αυτό το παρανοϊκό Αμερικάνικο σχέδιο που θα καταστρέψει πρώτα και κύρια τον λαό της Ουκρανίας μαζί και την Ελληνική ομογένεια το αντιλαμβάνονται σήμερα ακόμα και τα φασιστοειδή του Ζελένσκι που κυβερνούν την Ουκρανία και άρχισαν να κάνουν βήματα πίσω στο θέμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες κύρια αυτές που εξαρτώνται ενεργειακά και όχι μόνο ( σιτηρά -τρόφιμα ) από την Ρωσία με πρώτη την Γερμανία προσπαθούν να βρουν μια λύση “συμβιβαστική” γιατί και τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια χρηματιστήρια καταρρέουν στέλνοντας ισχυρά μηνύματα για την επερχόμενη οικονομική καταστροφή που είναι προ τον πυλών από τα εκτρωματικά σχέδια του Τζ. Μπάιντεν!

Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι ένας πόλεμος στην Ουκρανία, μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο! Μια περίπτωση που δεν θα πρέπει να αποκλείεται με επιπολαιότητα, γιατί όταν οι κυρίαρχες δυνάμεις του καπιταλισμού βρίσκονται σε βαθιά κρίση, αλλά και οι προοδευτικές δυνάμεις της ειρήνης είναι σε υποχώρηση και διασπασμένες πολιτικά τα πάντα μπορούν να συμβούν!.

Τα μαύρα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη. Οι αριστερές προοδευτικές και φιλειρηνικές δυνάμεις στην Ελλάδα και σ΄ όλο τον κόσμο πρέπει επομένως αμέσως να ξεσηκωθούν για να εμποδίσουν μαχητικά τις δυνάμεις του πολέμου και του θανάτου! Η Ελλάδα η Ευρώπη και όλη η ανθρωπότητα δεν μπορούν να γίνουν «ολοκαύτωμα» για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων!

Ο διαβολικός σχεδιασμός που πηγάζει από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για να ωθήσουν την Ευρώπη και τον κόσμο προς την άβυσσο ενός πυρηνικού ολέθρου με τη Ρωσία πρέπει να ηττηθεί από τις δυνάμεις της ειρήνης και της ζωής! .

Πριμικηρης Βασίλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας