Ουκρανία: Επιτέθηκε στις δημοκρατίες Νέας Ρωσίας-Μάχες σώμα με σώμα

825
Επιτέθηκε στις δημοκρατίες Νέας Ρωσίας

Μάχες μεταξύ ρωσόφωνων μαχητών της δημοκρατίας της Νέας Ρωσίας και των ουκρανικών στρατευμάτων έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της αυτόνομης περιοχής του Ντονέτσκ, στην πρώην ουκρανική ανατολική επικράτεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ουκρανικός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει με ρουκέτες την πόλη Oktabyrsk στο Ντονέτσκ προκειμένου να πλήξει αποθήκες πυρομαχικών των ρωσόφωνων, όπως και την πόλη Horlivka. 

Η απάντηση των υπερασπιστών των νεοσύστατων δημοκρατιών που βγήκαν μέσα από τις φλόγες του ουκρανικού πραξικοπήματος και της απόσχισης της Κριμαίας ήταν ο βομβαρδισμός των ουκρανικών πόλεων Gnutove, Pyshevik και Krasnogirk με τον ουκρανικό στρατό να ανταπαντά εξαπολύοντας συνδυασμένη επιχείρηση πυροβολικού και τεθωρακισμένων στην περιοχή Avdeeka και την πόλη Pisky.

 

Εκεί όμως που η μάχη είναι ιδιαίτερα σφοδρή είναι εκεί που έγινε ο τάφος του ουκρανικού Στρατού στον πόλεμο του 2014: Στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Εκεί επιτέθηκε ένα λόχος ειδικών δυνάμεων των Ουκρανών και μια ίλη αρμάτων μάχης οι οποίοι αναχαιτίστηκαν την τελευταία στιγμή από την εσπευσμένη άφιξη ενός Τάγματος ρωσόφωνων.

Νεκροί και τραυματίες κείτονται στην γύρω περιοχές και από τις δύο πλευρές.

Κατόπιν την κλιμάκωσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποτίθεται (κανείς δεν γνωρίζει αν ο Τ.Μπάιντεν μπορεί πράγματι να μιλά στο τηλέφωνο και μάλιστα επί μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως απαιτούν αυτές οι συνομιλίες) ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρώην κωμικό ηθοποιό που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας.

Αμέσως μετά ο Ουκρανός ΥΠΑΜ, Andriy Taran, μίλησε με τον Βρετανό ομόλογο του Ben Wallace. Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί έχουν εκπαιδεύσει εντατικά τον ουκρανικό Στρατό την τελευταία επταετία.

Η απάντηση από την πλευρά της Μόσχας η έκδοση διαταγής από τον Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος εξέδωσε εντολή αυξημένης επιφυλακής στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσα και τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.

Επίσης ολοκλήρωσαν την μεταφορά SHORAD Tor\-M2 της 56ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Κριμαία και προωθούν δυνάμεις σε ολόκληρη τη Νότια Περιφέρεια και ειδικότερα στις πόλεις Bryansk, Voronezh, Rostov και Κριμαία.

Οι ρωσικές αποβατικές δυνάμεις αναπτύσσονται απέναντι από την Μαριούπολη, στην Θάλασσα του Αζόφ στον σταθμό του Yesk όπου μεταφέρθηκαν αμφίβια οχήματα, TOMΠ BTR-80, και πυροβολικό των Ρώσων πεζοναυτών.

Τυχόν κατάληψη της αποκομμένης Μαριούπολης (που κατοικείται σε ποσοστό 70% από ρωσόφωνους) από τους Ρώσους, θα τελείωνε την ουκρανική παρουσία στην αζοφική θάλασσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας