Ομοσπονδία Ενέργειας για ΔΕΣΦΑ: Όχι στο ξεπούλημα και στον εμπαιγμό των εργολαβικών εργαζομένων

1298
αλληλεγγύη

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ενέργειας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις κυβερνητικές επιλογές και πρακτικές ξεπουλήματος του ΔΕΣΦΑ και εμπαιγμούτων εργολαβικών εργαζομένωναναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ… Νιώθετε ικανοποιημένοι για την “επένδυση” επειδή μόνο και μόνο επιτύχατε μεγαλύτερο τίμημα από τους προηγούμενους για την παραχώρηση του 66% του ΔΕΣΦΑ; Θεωρείτε ότι είναι συμφέρουσα για το ελληνικό κράτος και προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας; Απ’ ό,τι διαπιστώνεται, «πριν αλέκτωρ λαλήσει», οι δηλώσεις των “επενδυτών” καταρρίπτουν τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς και πανηγυρισμούς σας.

Η ελληνική κοινωνία δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από την πώληση του ΔΕΣΦΑ, έναντι πινακίου φακής, κάτω μάλιστα από τις επιταγές και τις ευλογίες των δανειστών, σε εταιρικά σχήματα που προτεραιότητά τους έχουν τα συμφέροντα των χωρών τους και μόνο.

Έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, ότι οι εργαζόμενοι στην ενέργεια και κατ ́επέκταση και οι εργαζόμενοι του ΔΕΣΦΑ δεν ενδιαφέρονται καθόλου αν το τίμημα υπολείπεται ή υπερβαίνει τα όρια των “ανεξάρτητων αποτιμητών”. Διαφωνούσαμε και διαφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις στον κλάδο και θεωρούμε ότι κανένα τίμημα δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια του ελέγχου εταιριών στρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας, όπως ο ΔΕΣΦΑ, που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο θέμα των αγωγών με τεράστιο όφελος για το ελληνικό δημόσιο και την κοινωνία.

Άξιο απορίας παραμένει η εμμονή σας να προχωρήσετε στην εκποίηση του πλούτου της χώρας και στο ξεπούλημα των εταιρειών ενέργειας – κοινής ωφελείας παρά την αντίθεση και τις αντιδράσεις των εργαζομένων τους.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείτε δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στο δημόσιο συμφέρον. Αντιθέτως δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις και τους στόχους των επιλογών σας και για το πραγματικό όφελος του ελληνικού δημοσίου και κατά συνέπεια και του ελληνικού λαού.

Υπό αυτό το πρίσμα… Bravo… Τα πάτε μια χαρά! Η διορισμένη διοίκηση δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Αφού καλύψατε όλα τα «παραστρατήματά» της στο παρελθόν, τώρα βγάζει την υποχρέωση κάνοντας την άχαρη δουλειά:

  • Προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται.
  • Εξασκεί αφόρητη πίεση, με κάθε τρόπο, για να διασπάσει και να διαιρέσει ό,τι προχωράει με δύναμη και ενότητα.
  • Απειλεί το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων που είναι αντίθετοι σε αυτές τις προκλητικές επιλογές και τακτικές.

Κύριοι της Κυβέρνησης… μέσα από τέτοιες επιλογές ανοίγουν ξανά δρόμοι που θεωρούσαμε ότι είχαν κλείσει ανεπιστρεπτί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ενέργειας μετά την ενημέρωση για τα ανωτέρω, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της την 25/04/2018, αλλά και μέσα από την ανακοίνωση του σωματείου των εργολαβικών συναδέλφων του ΔΕΣΦΑ, καταγγέλλει αυτές τις κυβερνητικές επιλογές και πρακτικές, στέκεται δίπλα στους εργαζομένους και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, κάθε συνδικαλιστική τακτική και δράση που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους:

  • Σύναψη συμβάσεων Αορίστου Χρόνου του εργολαβικού προσωπικού με τον πραγματικό εργοδότη ΔΕΣΦΑ Α.Ε.
  • Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καλύπτει το σύνολο του προσωπικού.

Οι χλευασμοί, η αδιαφορία και η απαξίωση της Διοίκησης του ΔΕΣΦΑ, με την ανοχή και ενθάρρυνση της Κυβέρνησης, προς τους εργαζόμενους της εταιρίας και ειδικά προς τους εργολαβικούς εργαζόμενους δεν θα μείνουν αναπάντητα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας