Οι πολυεθνικές, με χρηματοδότηση ελληνικών τραπεζών, αγοράζουν κοψοχρονιά την Ελλάδα

1998
baily

Παν. Λαφαζάνης: «Οι Τράπεζες αντί να χρηματοδοτούν την οικονομία, εκπλειστηριάζουν τα σπίτια και χρηματοδοτούν ως ληστρικά παράσιτα το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό της χώρας».

Ολόκληρη η δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, για το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ σε πολυεθνικούς ομίλους, με χρηματοδότηση από ελληνικές τράπεζες, έχει ως εξής:

«Για το βιβλίο Γκίνες με βραβείο φαρσοκωμωδίας είναι η είδηση ότι η Εθνική Τράπεζα χρηματοδότησε με 350 εκατ. ευρώ την κοινοπραξία των πολυεθνικών εταιρειών Snam, Enagas και Fluxys, προκειμένου οι τελευταίες να εξαγοράσουν κοψοχρονιά το δημόσιο υπερκερδοφόρο μονοπώλιο του ΔΕΣΦΑ.

Μόνο μια κυβέρνηση τόσο απόλυτα ξεπουλημένη στους πιστωτές, στις αγορές και τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως η κυβέρνηση ΤσίπραΣταθάκηΤσακαλώτου, θα μπορούσε να ανεχθεί και να στηρίξει μια τέτοια κίνηση που ούτε στην χειρότερη μπανανία δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Τελικά, οι «ελληνικές» Τράπεζες, που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των ξένων funds, όχι μόνο δεν χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία αλλά αντίθετα χρηματοδοτούν το ξεπούλημά της και έχουν καταντήσει ληστρικά παράσιτα που απομυζούν την φτωχοποιημένη κοινωνία και το μόνο που κάνουν είναι να εκπλειστηριάζουν και να αρπάζουν τα σπίτια των νοικοκυριών και τις λαϊκές περιουσίες.

Μόνη λύση η εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των τραπεζών και η ανάκτηση της εθνικής νομισματικής πολιτικής για επενδύσεις, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας