Οι μαθητές αντιδρούν με συλλαλητήρια στις εξαγγελίες Γαβρόγλου

834
μαθητικό

Το νέο εξεταστικό σύστημα και οι αλλαγές στο Λύκειο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Παιδείας. «Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από ανακοίνωση της πρότασής μας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και τόνισε: «Το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η Γ’ Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου.Την ύλη ήδη την ανακοινώσαμε, θα ανακοινώσουμε και το σύστημα εισαγωγής.Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τo σχέδιο Γαβρόγλου για τις Πανελλαδικές περιλαμβάνει οι υποψήφιοι να εξετάζονται υποχρεωτικά σε 4 μαθήματα ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να εξεταστούν σε ένα επιπλέον προσκειμένου να διεκδικήσουν τις σχολές ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου.Τα εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι τα ίδια με το σημερινό σύστημα όπως αυτά προσδιορίζονται από την κατεύθυνση των υποψηφίων Αρχαία Ιστορία Φυσική Βιολογία Μαθηματικά Χημεία Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Πληροφορική. Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές τη θέση των Λατινικών παίρνει η Κοινωνιολογία ενώ η Λογοτεχνία θα συνεξετάζεται με τα Νέα Ελληνικά. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην προσμετρείται ο βαθμός του απολυτηρίου στις συνολικές μονάδες που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Βασικός στόχος είναι να περιοριστούν αντιδράσεις των γονιών οτι αν συνυπολογίζονται οι βαθμοί των καθηγητών της τάξης θα υπάρχουν πιέσεις προς τους καθηγητές για πολύ καλούς βαθμούς.

Με συλλαλητήριο η υποδοχή των μαθητών

Οι μαθητές από την πλευρά τους «υποδέχονται» τις ανακοινώσεις με συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια. Το κάλεσμα του Συντονιστικού των Μαθητών που ήταν για τις 12 το μεσημέρι καθώς όπως διαμηνύει προς τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου «εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δε θα γίνουμε» εξηγώντας ότι το «απαράδεκτο» νομοσχέδιό «κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας