Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στην «ανάπτυξή» τους

1941
ξεπουλημα

Όλοι την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 6 το βράδυ στην Τρίπολη στην Πλατεία Πετρινού στην κινητοποίηση αγωνιστικής «υποδοχής»
του κ. Τσίπρα
Όπως σε κάθε Περιφέρεια, στις αντίστοιχες φιέστες η αντίδραση της κοινωνίας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των «θεσμών» υπήρξε έντονη και καταδείχθηκε με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις εργαζομένων και πολιτών, έτσι και στην Τρίπολη στις 27 Φεβρουαρίου πρέπει ο Πρωθυπουργός να λάβει το μήνυμα της αγανάκτησης και της αντίστασης, της οργής και της αντεπίθεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, του λαού της Πελοποννήσου.
Εκεί, όπου παρέα σύσσωμη η κυβέρνηση με την Περιφερειακή αρχή του κ. Τατούλη, θα μας μιλήσουν για «ανάκαμψη» και «ανάπτυξη», καταδεικνύοντας και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών.
Όταν η υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει γονατίσει κάθε προσπάθεια ανασύνταξης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας και όλα εναπόκεινται στην εξάρτηση από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για την προώθηση οικονομικών και κοινωνικών πεδίων που κάθε άλλο παρά ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.
Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο όταν η ανεργία αυξάνεται διαρκώς υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών ;
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συρρικνώθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει μειωθεί ενώ αντίθετα το κόστος διαβίωσης αυξήθηκε. Προχωρούν κατ’ εντολή της Τρόικας οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και από 21/2 γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Έχουν καταστρατηγηθεί τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που οξύνεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα.
Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο όταν οι εργαζόμενοι είναι γονατισμένοι, η νεολαία ξεριζωμένη, η χώρα πλήρως υποδουλωμένη, ο εθνικός πλούτος δεσμευμένος στο Υπερταμείο για 99 χρόνια προς εκποίηση;
Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν την ώρα που οδηγούν στη διάλυση τη ΔΕΗ και το ξεπούλημα του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης;
Όλα έχουν δοθεί βορά στο υπερκέρδος των πολυεθνικών και των ιδιωτικών συμφερόντων, τα βασικά κοινωνικά αγαθά ρεύμα, νερό, ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε. Όλα υπολογίζονται με όρους «φιλέτου» για τις ορέξεις των επίδοξων «επενδυτών» και η πώληση των λιγνιτικών Μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και η διαχείριση των απορριμμάτων και η διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων.
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν η Παιδεία, η Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια ξηλώνονται συστηματικά, θεωρούνται περιττό κρατικό έξοδο που πρέπει να μπει στη μέγγενη των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% ;
Έχει διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα, ενώ αντίθετα ενισχύεται η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και φαρμάκων και συνεχίζεται το πετσόκομμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.
H «ανάπτυξη» τους στηρίζεται στα συντρίμμια της πολιτικής τους, βασίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, στην κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην ελαστική και «μαύρη» εργασία, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου, στους πλειστηριασμούς και τη φορολεηλασία, στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στην «ανάπτυξή» τους.
Όσα λοιπόν η κυβέρνηση έρχεται να παρουσιάσει ως «δίκαιη ανάπτυξη», «επιστροφή στην κανονικότητα», «υγιούς επιχειρηματικότητας», ως «πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή», κ.λπ., μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
Εφαρμόζεται μια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Μια άκρως επιζήμια εθελόδουλη υποτακτική πολιτική. Σε εμάς λοιπόν, δε μετράνε τα προπαγανδιστικά περιτυλίγματα και οι εξαγγελίες στο «αναπτυξιακό συνέδριο». Αποτελεί μια φτηνή προσπάθεια εξαπάτησης και χειραγώγησης της κοινωνίας.
Ο λαός όμως δε γίνεται συνέταιρος ή συναυτουργός της αντικοινωνικής πολιτικής των μνημονίων και της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Η δική μας απάντηση στον κατήφορο της χώρας και στη νέα εκστρατεία εξαπάτησης είναι μία: Μέτωπο όλων των κοινωνικών δυνάμεων και του λαού που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια, φτώχεια, κοινωνική κατρακύλα που μας έχουν καταντήσει αποικία χωρίς ημερομηνία λήξης. Για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια χώρα ανεξάρτητη και ελεύθερη. Σε μια χώρα που θα είμαστε περήφανοι που είμαστε σ’ αυτή. Που δε σκύβει το κεφάλι αλλά μπορεί να στέκεται στις δυνάμεις της, θα στηρίζεται και θα στηρίζει τους ανθρώπους της. Με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς κοινωνικές ανισότητες.
Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες, η νεολαία, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, η κοινωνική πλειοψηφία πρέπει με μαζική και μαχητική παρουσία, να δώσει από την Τρίπολη στις 27 Φλεβάρη ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, αντίστασης κι ανατροπής της.

*Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας