Οι Αλβανοί των Σκοπίων επιθυμούν να καταλάβουν τη χώρα

1541
αλβανοί

Κάλεσμα για συσπείρωση στους Αλβανούς των Σκοπίων απηύθυνε ο Αλί Αχμέτι, τονίζοντας πως έχει έρθει η ώρα για τον πρώτο Αλβανό πρωθυπουργό στη χώρα. Μια δήλωση που υπενθύμισε έντονα πως ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, έχει πάντα το βλέμμα του στραμμένο προς το μικρό και ιδιαίτερα ασταθές κράτος των Βαλκανίων.

Ο Αχμέτι, επικεφαλής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση, DUI- που είχε έρθει τρίτο στις εκλογές του 2016- παρότρυνε τους Αλβανούς και τα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων να συστρατευθούν μαζί του για την εξουσία.

Όλοι μαζί μπορούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει μια κοινωνία, στην οποία ένας Αλβανός μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, να γίνει ένας αξιοπρεπής ηγέτης που θα εγγυηθεί την ισόβια συνεργασία με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση” ανέφερε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο Αλί Αχμέτι υποδηλώνοντας ότι υπό την ηγεσία του τα Σκόπια μπορούν να γίνουν το πλέον πιστό προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια.

Είναι μια ιδέα που δεν αφορά το DUI και πολύ περισσότερο εμένα. Είμαι εδώ για να βεβαιώσω για τη συνέχεια της διαδικασίας να ηγηθώ αυτής της ιδέας, να γίνω η γέφυρα για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου το όνειρο να γίνει αληθινό“, υπογράμμισε κυνικά, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για πλήρη αποικιοποίηση των Σκοπίων ο Αλί Αχμέτι .

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι Αλβανοί κατέχουν ηγετικές θέσεις σε κρατικούς θεσμούς, όπως πρόεδροι του Ανωτάτου και Συνταγματικού Δικαστηρίου, υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών, πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. Τώρα είναι η ώρα να συνεχιστεί το όνειρο για τον πρώτο Αλβανό πρωθυπουργό” κατέληξε με ένα ακραίο εθνικιστικό παραλήρημα, το οποίο, όμως, δεν αποκλείεται γρήγορα να δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

Δυστυχώς οι εξελίξεις στα Σκόπια προδιαγράφουν για την κυβέρνηση ένα εκρηκτικό μείγμα σλαβικού και αλβανικού εθνικισμού, το δρόμο του οποίου άνοιξε η Ελλάδα και η απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών που οδηγεί απευθείας τα Σκόπια σε ευρωατλαντικό προτεκτοράτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας