Ξεπουλάνε το μονοπώλιο του ΔΕΔΔΗΕ στο CVC-Capital με δάνεια Εθνικής Τράπεζας

1032

Όλα δείχνουν ότι το αμερικανικό fund CVC Capital Partners Group θα είναι τελικά αυτό που θα βάλει στο χέρι το 49% του υπερκερδοφόρου μονοπωλίου του ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ. Άμεση προοπτική είναι όχι μόνο η συνδιαχείριση του ΔΕΔΔΗΕ από το CVC αλλά και ο πλήρης έλεγχος του ΔΕΔΔΗΕ.

Να σημειώσουμε ότι το CVC πρόσφατα αγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική, τη μεγαλύτερη εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου της χώρας και τη μόνη μέχρι τώρα που βρισκόταν σε ελληνικά χέρια. Να σημειώσουμε ακόμα ότι πρόσφατα το αμερικάνικο fund CVC μπήκε γερά στην αγορά τροφίμων με την εξαγορά και της Vivartia, ενώ ελέγχει και τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Με λίγα λόγια η αμερικάνικη κερδοσκοπία ελέγχει περίπου τη μισή ιδιωτική οικονομία της Ελλάδας και έχουμε μέλλον!

Η ΔΕΗ ενημερώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ, υποβλήθηκαν 4 δεσμευτικές προσφορές από τους παρακάτω συμμετέχοντες (με αλφαβητική σειρά):

CVC Capital Partners Group
First Sentier Investors Group
KKR Group
Macquarie Group

Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των τεχνικών φακέλων των υποβληθεισών προσφορών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ Α.Ε. και στη συνέχεια το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.
Η ΔΕΗ Α.Ε. θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το bankingnews.gr, τo μεγάλο φαβορί είναι το αμερικανικό fund CVC το οποίο ενδιαφέρεται σοβαρά και με στήριξη από την Εθνική τράπεζα – θα πάρει και μεγάλο δάνειο – σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς 1,4 με 1,6 δισ.
Ωστόσο εσχάτως έχει επανακάμψει το Macquarie από την Αυστραλία που επίσης με βάση ορισμένες πηγές έχει αποφασίσει να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.
Πάντως το πιθανότερο είναι το 49% του ΔΕΔΔΗΕ να καταλήξει στο CVC αν και σε μια διαγωνιστική διαδικασία δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας