Νότια Αφρική: Το κύμα της Όμικρον πέρασε, χωρίς μεγάλη αύξηση θανάτων

963
Νότια Αφρική: Το κύμα της Όμικρον

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε, αργά χθες, ότι η χώρα έχει περάσει την κορυφή του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον,  χωρίς σημαντική αύξηση των θανάτων.

«Η ταχύτητα με την οποία το τέταρτο κύμα κορυφώθηκε και στη συνέχεια μειώθηκε ήταν εντυπωσιακή», δήλωσε ο Fareed Abdullah του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής. «Κορυφή σε τέσσερις εβδομάδες και απότομη πτώση σε άλλες δύο. Ήταν μια πλημμύρα περισσότερο,παρά ένα κύμα. Η αύξηση των θανάτων κατά την περίοδο αυτή ήταν μικρή, και την τελευταία εβδομάδα αμελητέα»

Μερικοί επιστήμονες έσπευσαν να προβλέψουν το ίδιο μοτίβο και αλλού. «Θα έχουμε έναν σκληρό Ιανουάριο, καθώς τα κρούσματα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και να κορυφώνονται και στη συνέχεια να πέφτουν γρήγορα”, δήλωσε, σύμφωνα με τους New York Times, ο Ali Mokdad, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Ενώ τα κρούσματα θα εξακολουθήσουν να κατακλύζουν τα νοσοκομεία, είπε, αναμένει ότι το ποσοστό των νοσηλευόμενων θα είναι χαμηλότερο από ό, τι σε προηγούμενα κύματα.

Η Όμικρον εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική στα τέλη Νοεμβρίου. Γρήγορα έγινε κυρίαρχη στη Νότια Αφρική, στέλνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα ύψη,  κατά μέσο όρο πάνω από 23,000 την ημέρα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα Our World in Data στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Από την περασμένη εβδομάδα, η  Όμικρον εντοπίστηκε στο 95% όλων των θετικών τεστ..Έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, μολύνοντας εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Στη Νότια Αφρική, τα κρούσματα μειώνονται για δύο εβδομάδες, πέφτοντας κατά 30% την τελευταία εβδομάδα σε μέσο όρο λιγότερο από 11.500 την ημέρα. Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μειώθηκαν σε όλες τις επαρχίες εκτός από το Δυτικό και το Ανατολικό Ακρωτήριο, ενώ υπήρξε πτώση των νοσηλειών σε όλες τις επαρχίες,  εκτός από το Δυτικό Ακρωτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας