Νικ. Μπογιόπουλος: Το «Αμερικανικό όνειρο» και το δύσκολο καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά

1304
αμερικανικό

Στο γεγονότα στις ΗΠΑ, αλλά και στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώργο Σαχίνη στο σταθμό ράδιο 98.4  της Κρήτης.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος , επικεφαλής του imerodromos.gr Νίκος Μπογιόπουλος μιλώντας σήμερα στον 98.4 για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ , υποστήριξε ότι είναι τέτοια η ένταση, είναι τέτοια η κραυγή, είναι τόσο το πλήθος και τόσο το μέγεθος της οργής, που μόνο όποιος δεν θέλει να δει δεν βλέπει, μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει δεν καταλαβαίνει ότι για το «δεν μπορώ να αναπνεύσω» που ξεχειλίζει στους δρόμους των ΗΠΑ, ο στυγνός φόνος του Φλόιντ ήταν η θρυαλλίδα.

Το ποτήρι ήταν ήδη γεμάτο.

Λόγω της εκμετάλλευσης. Λόγω της ανισότητας. Λόγω της περιθωριοποίησης. Λόγω της αδιαφορίας. Λόγω της εγκατάλειψης.

Όπως είπε είναι ακριβώς το σύστημα της εκμετάλλευσης, της ανισότητας, της περιθωριοποίησης, της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης που για να επιβληθεί, μεταξύ άλλων, στηρίζεται πάντα και σε εκείνους τους 3 πυλώνες:

α) η απροκάλυπτη καθεστωτική βία και ο εξουσιαστικός κνούτος με ασυλία ατιμωρησίας,

β) η μετατροπή της ποταπότητας και του μισανθρωπισμού, όπως ο ρατσισμός, σε “ιδεολογία”,

γ) η αναγωγή της προπαγάνδας, πχ «αμερικανικό όνειρο», σε βιτρίνα μιας δήθεν πραγματικότητας.

Όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει και ειρήνη. Αλλά για να υπάρχει δικαιοσύνη, προϋπόθεση είναι η ισότητα. Αλλά για να υπάρχει ισότητα, προϋπόθεση είναι η ελευθερία. Μόνο που για να υπάρχει ελευθερία, προϋπόθεση είναι η αποτίναξη της σκλαβιάς. Της μισθωτής σκλαβιάς συμπεριλαμβανομένης.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος , σημείωσε ότι σε ένα κόσμο που πλέον η πολύ-πολικότητα του δημιουργεί και γεωπολιτικές ανακατατάξεις, είναι προφανές ότι το μέλλον όσο οι κοινωνίες δεν αναδύουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, δεν προ-οιωνίζεται θετικό.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος μίλησε και για ένα δύσκολο καλοκαίρι με επίκεντρο τα εθνικά θέματα, σημειώνοντας ότι ο λαός μας δεν πρόκειται να παραχωρήσει ούτε ίντσα από την εθνική του κυριαρχία και μόνον αυτός, ούτε το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, ούτε συνασπισμοί όπως το ΝΑΤΟ ή η Ε.Ε. , που όχι μόνο καμία αυταπάτη προστασίας δεν παρέχουν στην Ελλάδα, αλλά στους μεγάλους σχεδιασμούς ταυτίζονται με σχέσεις ισορροπίας με την επιθετική ελίτ της Τουρκίας.

*Πηγή: ράδιο 98.4 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας