Μητσοτάκης:Εξήγγειλε γενικό lockdown-Καταστρέφεται οικονομία και κοινωνία.Διαλύεται περαιτέρω το κράτος

1252
γενικό lockdown

Η Ελλάδα, η ελληνική οικονομία και κυρίως ο ελληνικός λαός καλούνται από τη κυβέρνηση, με τη συναίνεση της συστημικής αντιπολίτευσης, να πληρώσουν πανάκριβα και με γενική οικονομικοκοινωνική καταστροφή τις «αστοχίες» της ΕΕ με το άνοιγμα του τουρισμού καθώς και τον εγκληματικό εφησυχασμό και την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης, η οποία εδώ και μήνες δεν έσπευσε να λάβει έκτακτα δραστικά μέτρα σε σειρά από τομείς καίριας σημασίας για τη καταπολέμηση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε, ενώ είχε χρονικό περιθώριο, την παραμικρή δέσμη ουσιαστικών μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης στην υγεία, στα γηροκομεία, στην παιδεία, στις συγκοινωνίες, στους χώρους εργασίας και στα εργοστάσια, στον τουρισμό, τον οποίο άνοιξε με όρους που επέβαλαν πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, εφησυχασμένη, άφησε τα πράγματα να κινηθούν στην τύχη τους, με συνέπεια να επιδεινωθούν οι ήδη νοσηρές καταστάσεις.

Η κυβέρνηση περιορίστηκε πολύ αργά και μόνο στο τελευταίο στάδιο, στην καθολική υποχρέωση της μάσκας παντού, της οποίας, όμως, η θετική επίδραση μειώθηκε σημαντικά, αφού πολλοί και πολλές, λόγω κόστους, φορούσαν και φορούν την ίδια μάσκα επί πολλές μέρες, χειροτερεύοντας τη θέση τους, αντί να προστατεύονται.

Και τώρα, η κυβέρνηση, με την συναίνεση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ιδίως του Σύριζα του ΚΙΝΑΛ κλπ, επέλεξε την εύκολη λύση του «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι», με την επιβολή «προσωρινού», υποτίθεται, γενικού lockdown σε όλη τη χώρα, αντί τις κινητοποίησης κράτους, ιδιωτικού τομέα και πολιτών για την άμεσή εφαρμογή ενός μεγάλου πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών μετάδοσης του κορονοϊού και την αναγκαία προσαρμογή σε αυτά των λειτουργιών της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι το lockdown δεν θα εφαρμοστεί μόνο για τρείς βδομάδες, όπως παραπλανητικά ισχυρίστηκαν Μητσοτάκης και Τσιόδρας αλλά θα παίρνει συνεχείς, με κείνη η την άλλη μορφή, παρατάσεις, τουλάχιστον, μέχρι την Άνοιξη.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας και σε πολλές οι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ξεχωρίζει το παράδειγμα του προέδρου Πούτιν της Ρωσίας, ο οποίος έχει τονίσει κατηγορηματικά πως τα lockdown δεν είναι η καταλληλότερη λύση αλλά καταστροφή για την οικονομία και τούς πολίτες

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, υπακούοντας στη δήλωση του έγκριτου λοιμωξιολόγου Σ.Τσιόδρα, ο οποίος φανέρωσε και ειδικές γνώσεις ως συγκοινωνιολόγος, λέγοντας ότι «είναι αδύνατο αυτή την στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς», δεν ανακοίνωσε τίποτα για δράσεις και μέτρα σε τομείς που υπάρχει άμεση ανάγκη για την καταπολέμηση του ιού εκμεταλευόμενη την διάρκεια της καραντίνας.

Η καταστροφή που θα επιφέρει στην οικονομία και στην κοινωνία αλλά και στην ψυχολογία και την υγεία των πολιτών, το γενικευμένο lockdown θα είναι ανεπανάληπτη.

Η ύφεση θα είναι κατακλυσμιαία, οικονομικοί τομείς και οικονομικές δραστηριότητες που κλείνουν, λόγω lockdown, θα δουν τις πιο μικρές και πιο ευάλωτες επιχειρήσεις να μην ξανά ανοίξουν ποτέ και η ανεργία θα προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Οι αποζημιώσεις που εξαγγέλθηκαν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους είναι ανεπαρκείς για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους μέσα στο χειμώνα που έρχεται, ενώ το μέλλον τους διαγράφεται σκοτεινό.

Το χειρότερο, ίσως, απ΄όλα έγκειται  στο ότι το διαλυμένο, πελατειακό, αναξιοκρατικό και κομματικό κράτος κινδυνεύει να υποστεί μέσα στο lockdown τη χαριστική βολή και επιπλέον κινδυνεύει να γίνει η «ταφόπλακα» της χώρας.

Παράλληλα, η ΕΕ δεν έχει δώσει σχεδόν ούτε ένα ευρώ, έστω  ως δάνειο, για να ανακουφίσει τη χώρα, ενώ τα ανεπαρκή ποσά που έχει διαθέσει το κράτος και η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη κρίση, πέραν του νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού τους, υποθηκεύουν τη χώρα με ένα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά χρέος που θα ξεπεράσει το 210% του ΑΕΠ.

Η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός, παρά, το lockdown, οφείλουν να βρούν τρόπους να αντιδράσουν σε αυτό το σκοτεινό πέπλο που έχουν τυλίξει τη χώρα κυβερνήσεις ανάξιες, διαπλεκόμενες, υποτελείς, οι οποίες για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι καρέκλες, τα κρατικά προνόμια και τα λάφυρα της εξουσίας.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας