Με το καλημέρα σκάνδαλα και παραιτήσεις στην κυβέρνηση Μακρόν

1438
Macron

Μετά την χθεσινή απόφαση της υπουργού Αμυνας, Σιλβί Γκουλάρ αλλά και την προ ημερών ανακοίνωση της πρόθεσης του Ρισάρ Φεράν να μην ορκιστεί υπουργός Περιφερειακού Σχεδιασμού, από την κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να αποχωρούν δύο ακόμα υπουργοί.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ο κυβερνητικός εταίρος Φρανσουά Μπαϊρού που είχε το χαρτοφυλάκιο Δικαιοσύνης δεν θα συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ πηγή από το γραφείο του υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει την αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μαριέλ ντε Σαρνέζ, να αποχωρεί επίσης από την κυβέρνηση.
Εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε πως η παραίτηση Μπαϊρού ήταν «προσωπική επιλογή» και ως τέτοια είναι απολύτως σεβαστή.

Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα για τη νεότευκτη κυβέρνηση Μακρόν σε διάστημα 24 ωρών.

Επίσης, η Σιλβί Γκουλάρ, η οποία ενεπλάκη σε έρευνα γύρω από πλασματικές θέσεις εργασίας του Modem στην Ευρωβουλή, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Μακρόν, Φεράν, αντιμετωπίζει ξεχωριστή δικαστική έρευνα για παράτυπη αγορά ακινήτου για λογαριασμό κρατικού οργανισμού ασφαλίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας