ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Που το πάει ο νεοφιλελεύθερος Δήμαρχος κ. Μπουτάρης;

1593
ισραήλ

Το σύνθημα “Μποϊκοτάζ στην Coca Cola” λέει κάτι στον κ. Μπουτάρη;

Συνεχίζοντας το νεοφιλελεύθερο κατήφορό του, ο κ. Μπουτάρης αποφάσισε και πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες, πενθήμερο σεμινάριο για την εκπαίδευση νέων πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες (!!!), σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Coca Cola!

Η Coca Cola λοιπόν, που έκλεισε και μετέφερε εργοστάσιά της από την Ελλάδα, που απόλυσε τόσους εργαζόμενους στην πόλη μας, οι οποίοι δίνουν τον καθημερινό αγώνα τους από τον Οκτώβρη του 2013, κατάρτισε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων για να τους δώσει εφόδια απαραίτητα για τη σημερινή αγορά εργασίας! Κι αυτό το πρόγραμμα υλοποίησε ο κ. Μπουτάρης και οι συν αυτώ!

Ότι η «αγορά εργασίας» είναι γράμμα κενό περιεχομένου στη χώρα των επτάχρονων μνημονίων είναι ένα τραγικό πρόβλημα, αλλά το ζήτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο κ. Μπουτάρης προσβάλλει την πόλη, τους αγωνιζόμενους απολυμένους, τους συμπολίτες μας που είναι αλληλέγγυοι προς αυτούς, όταν συνεργάζεται με την Coca Cola, προσφέροντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε νέους ανθρώπους, που δικαιολογημένα αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Αλήθεια, το σύνθημα «ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» λέει κάτι στον κ. Μπουτάρη;

Προφανώς όχι, αλλιώς δεν θα κατέστρεφε το κέντρο αγώνα των απεργών το Φλεβάρη του 2015 στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους, ούτε θα στόλιζε την πόλη πέρυσι τα Χριστούγεννα με χορηγίες της Coca Cola και της ElDorado!

Δυστυχώς, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η επαγγελματική κατάρτιση των νέων ανθρώπων, θα έπρεπε να είναι βασικό αντικείμενο της δημόσιας εκπαίδευσης, η οποία όμως, «χάρη» σε όλο το φάσμα των μνημονιακών κυβερνήσεων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), πνέει τα λοίσθια, αφού υποχρηματοδοτείται κάθε χρόνο και περισσότερο, στερούμενη εκπαιδευτικών, σχολικών αιθουσών, υλικών υποστηρικτικών των μαθημάτων, τα δε σχολικά βιβλία αλλάζουν περιεχόμενο, κάθε φορά που αλλάζει και ο Υπουργός Παιδείας.

mpoikotaz coca cola

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας