Μεγάλες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

3015
συγκεντρώσεις

Με αγωνιστικές πολύχρωμες και μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκε με ταξικό, αντιμνημονιακό, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό  περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.
Στην Αθήνα έγιναν προσυγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στα Χαυτεία (ΛΑΕ, ΜΕΤΑ),  στο Μουσείο (συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων – ΑΝΤΑΡΣΥΑ), την πλατεία Κλαυθμώνος (ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) καθώς και συγκέντρωση – συναυλία του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος.
Σε όλα τα μπλοκ διαδηλωτών κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ καθώς και ενάντια στον πόλεμο και τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλίας στην ΣΥΡΙΑ.
Στην προσυγκέντρωση στα Χαυτεία συμμετείχε ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό μπλοκ διαδηλωτών μελών και φίλων της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
Ιδιαίτερα φέτος οι τρεις συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στο Σύνταγμα και στο Μουσείο συνενώθηκαν, εκ των πραγμάτων, στο δρόμο, παρά την εμμονή του ΚΚΕ σε πρακτικές περιχαράκωσης, σε μία ενιαία μεγάλη αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με κυρίαρχα συνθήματα: “Λευτεριά, δημοκρατία εθνική ανεξαρτησία”, «Οργή λαού ξεσηκωμός παντού, να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ», «Με μέτωπο λαέ σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα», «Ελλάδα – Κύπρος – Παλαιστίνη, Αμερικάνος δεν θα μείνει», «Έξω οι βάσεις του θανάτου».
Συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται στη ΛΑ.Ε, ανέφεραν στην ISKRA, μετά την ολοκλήρωση των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων, ότι η φετινή εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να είναι η αγωνιστική αφετηρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για ένα νέο γύρο ενωτικών και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Ανέφεραν, επίσης, ότι οι ταξικές – αγωνιστικές – ενωτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, με αφετηρία τις πρωτομαγιάτικες εργατικές κινητοποιήσεις, μπορούν και πρέπει να εργαστούν σχεδιασμένα, μεθοδικά, επίμονα και σκληρά για την αναζωογόνηση, την ταξική ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και για την ανάκτηση της αγωνιστικής αξιοπιστίας του, ώστε να το σέβονται οι εργαζόμενοι και να το φοβούνται οι ταξικοί του αντίπαλοι.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Παν. Λαφαζάνης: Η Πρωτομαγιά να γίνει αφετηρία για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση ενός νέου ταξικού συνδικαλισμού, πρωτοπόρου, αξιόπιστου, συμμετοχικού και αποτελεσματικού

«Τιμή και δόξα στους πρωτοπόρους εργάτες της πατρίδας μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις, που σήμερα δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις εξαρθρώνουν», δήλωσε από το Σύνταγμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως τόνισε «η Ελλάδα έχει μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ, ένα τούνελ φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και αυταρχισμού, που δεν έχει τέλος».
«Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται ανατροπή στην χώρα. Σήμερα όσο ποτέ η Εργατική Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει μια νέα αφετηρία ανασυγκρότησης και αναγέννησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και ενός καινούργιου ταξικού συνδικαλισμού, πρωτοπόρου, αξιόπιστου, συμμετοχικού και αποτελεσματικού. Η Εργατική Πρωτομαγιά δείχνει τον δρόμο για τη νίκη στους νέους και τις νέες της πατρίδας μας, που πρέπει να μείνουν εδώ, να σταθούν όρθιοι και να παλέψουν και όχι να τους στέλνουμε πρόσφυγες στα πέρατα του κόσμου».

20180501_114936 20180501_114939

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας