Μεγάλα και αγωνιστικά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

669
Μεγάλα και αγωνιστικά τα πανεκπαιδευτικά

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια. 

Η πορεία είναι ειρηνική και κατευθύνεται προς τη Βουλή. Αν και είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας και δυνάμεων των ΜΑΤ, απλώς παρακολουθούν την πορεία.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα».

Η πορεία είναι δυναμική και εκτιμάται ότι συμμετέχουν πάνω από 2.000 άτομα, παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε η αστυνομία με πρόσχημα την πανδημία.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων. Πρόκειται για τις οδούς Βασ. Αμαλίας-Πανεπιστημίου-Σταδίου και Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη και εκτροπή στην οδό Ακαδημίας στο ύψος της οδού Κανάρη.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και κάνοντας πορεία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στον δρόμο έξω από την περίφραξη του υπουργείου έγραψαν συνθήματα και πέταξαν αβγά.

Οι φοιτητές ανανέωσαν τον προγραμματισμό συγκεντρώσεων και δράσεων στις Σχολές τους για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας