Μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ στα δημόσια νοσοκομεία και στις εργολαβίες

1744
κινητοποιήσεις

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στο ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ πραγματοποίησαν πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) και συγκέντρωση στις 12:30 στο υπουργείο Εργασίας, με την συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ που σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποίησε κι αυτή παναττική στάση εργασίας από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Με ομιλίες τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ της ΠΟΣΕ -ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ υπογράμμιζαν ότι με την δημιουργία του νέου υπερταμείου (ΕΦΚΑ) είναι άμεσος ο κίνδυνος πλήρους οργανωτικής παραλυσίας και ταλαιπωρίας των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων, ενώ η διάχυση χρεών και ελλειμμάτων των πιο “προβληματικών” ασφαλιστικών ταμείων θα έχει δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις. Επίσης διευκρίνιζαν ότι δεν έχουν την παραμικρή ψευδαίσθηση για την αντιασφαλιστική και ψυχρά ταμειακή σκοπιμότητα, που ο ΕΦΚΑ υπηρετεί στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, των θηριωδών πρωτογενών πλεονασμάτων και της διαιώνισης της εξάρτησης της χώρας μας από τους δανειστές.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποίησε επίσης την ίδια μέρα 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση την ίδια ώρα μαζί με τις προηγούμενες ομοσπονδίες στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο με αίτημα την κατάργησή του και την προώθηση μίας αποκλειστικά δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης και ενός ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν σύγχρονου συστήματος υγείας-πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

Την ίδια ώρα και ημέρα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι 8.000 εργολαβικοί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο μοριοδότησης, που προβλέπει ο νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας- φύλαξης – εστίασης, που τους οδηγεί στην ανεργία.

Στο τέλος οι τρεις συγκεντρώσεις σχημάτισαν κοινή μαζική πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου. Στις συγκεντρώσεις και στην κοινή πορεία παρευρέθηκε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Δούκας.

ΕΦΚΑ 01 ΕΦΚΑ 03 ΕΦΚΑ 06 ΕΦΚΑ 07 ΕΦΚΑ 10 ΕΦΚΑ 11 ΕΦΚΑ 17 ΕΦΚΑ 19 ΕΦΚΑ 26 ΕΦΚΑ 28 ΕΦΚΑ 32 ΕΦΚΑ 33 ΕΦΚΑ 45 ΕΦΚΑ 47 ΕΦΚΑ 49 ΕΦΚΑ 52 ΕΦΚΑ 55 ΕΦΚΑ 56 ΕΦΚΑ 60 ΕΦΚΑ 61 ΕΦΚΑ 63 ΕΦΚΑ 66

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας