Λιβύη: Ο Χαφτάρ απορρίπτει το αίτημα Ερντογάν–Πούτιν για κατάπαυση του πυρός

1238
χαφτάρ

Το αίτημα που απηύθυναν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη απορρίπτει ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως ανακοίνωσε, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης καλωσόρισε την πρωτοβουλία Ρωσίας – Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στη χώρα, ωστόσο τόνισε πως θα συνεχίσει την επίθεση στην Τρίπολη, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο το αίτημα Ερντογάν–Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση θα γίνει με το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο, αφότου οι τρομοκράτες αφοπλιστούν και συλληφθούν για τα εγκλήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο στρατάρχης Χαφτάρ δήλωσε πως «εκτιμούμε και σεβόμαστε την πρόταση του Ρώσου προέδρου, ωστόσο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά των τρομοκρατών οι οποίοι δέχονται ενισχύσεις από μια συγκεκριμένη χώρα».

https://twitter.com/LNA2019M/status/1215344914944483328

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαφτάρ, με τον οποίο συζήτησε, επί σχεδόν τρεις ώρες, τις εξελίξεις στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα. Την τελευταία στιγμή, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, ακύρωσε την άφιξή του στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Χαφτάρ.

Λίγες ώρες αργότερα, υπήρξαν φήμες για σύλληψη του Σαράτζ από άνδρες της πολιτοφυλακής σε αεροδρόμιο της Τρίπολης, οι οποίες εν τέλει διαψεύστηκαν.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1215352092522680320

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας