Λιβύη: Σχέδιο αντεπίθεσης από Χαφτάρ για ανακατάληψη της αεροπορικής βάσης Al-Watiya

1419
χαφτάρ
H κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο εξακολουθούν να αναγνωρίζουν προδοτικά ως κυβέρνηση της Λιβύης τα ανδρείκελα του Ερντογάν στην Τρίπολη

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπάρχει σχέδιο ευρείας αντεπίθεσης των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNAΧαφτάρ), με στόχο την ανακατάληψη της στρατηγικής αεροπορικής βάσης Al-Watyia στη Δυτική Λιβύη, η οποία πριν λίγες μέρες πέρασε στα χέρια της Τουρκίας και της ψευδοκυβέρνησης της Τρίπολης υπό τον Σάρατζ.

Η αντεπίθεση των δυνάμεων του LNA μπορεί να συμπεριλάβει επιθέσεις από αέρος σε συνδυασμό με επιθέσεις χερσαίων δυνάμεων. Οι Λίβυοι αξιωματούχοι θεωρούσαν πολύ πιθανή την επιτυχία του εγχειρήματος της ανακατάληψης και της σύλληψης όσων πραγματοποίησαν την καταστροφή και τη λεηλασία της βάσης.

Είναι ώρα η Ελλάδα να κάνει ριζική στροφή και να εξαγγείλει την εδώ και τώρα διακοπή της αναγνώρισης της κυβέρνησης Σάρατζ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα στην Ευρώπη και στον ΟΗΕ τα εγκληματικά έργα της σε βάρος του Λιβυκού λαού, της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας