ΛΑ.Ε: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για πλειστηριασμούς, ALPHA BANK, Τετάρτη 25/9, 12μ.

1215
κάλεσμα
Με σύνθημα “Όχι στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών” η Λαϊκή Ενότητα καλεί αύριο  
Τετάρτη 25/9, στις 12.00, μπροστά στην ALPHA BANK, στον πεζόδρομο της οδού Κοραή, στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΑ.Ε., “κόντρα στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στηρίζεται πλήρως στους επικοινωνιακούς χειρισμούς της από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ότι δήθεν έχει προβεί σε ρυθμίσεις που προστατεύουν την κατοικία, οι   πλειστηριασμοί αυτής της μορφής, από όλες σχεδόν τις τράπεζες,  έχουν πάρει ενδημικό χαρακτήρα. Αυτή τη βδομάδα γίνονται 894 πλειστηριασμοί ακινήτων σε όλη τη χώρα, από τους οποίους οι 399 αφορούν κατοικίες. Στην Αττική, από τις 151 κατοικίες που εκπλειστηριάζονται μόνο 37 ανεστάλησαν. Οι αναστολές πλειστηριασμών, με τη στήριξη και την παρότρυνση της κυβέρνησης, αφορούν στην πλειοψηφία τους σκανδαλώδεις περιπτώσεις, όπως πχ  του εφοπλιστή Γουλανδρή.
Συγκεκριμένα η ALPHA BANK έχει εκχωρήσει στην άκρως επιθετική εισπρακτική εταιρία CEPAL HELLAS – παράρτημα της εταιρίας που ευθύνεται για ένα πλήθος εξώσεων λαϊκών οικογενειών από τα σπίτια τους στην Ισπανία-  ένα μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων από λαϊκά νοικοκυριά.
Η CEPAL HELLAS, κατ’ εντολή της ALPHA BANK, βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες  ανθρώπων που έχουν πληγεί καίρια από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, για χαμηλά χρέη.
Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών για χρέη λαϊκών νοικοκυριών συνεχίζεται, καθώς κυβέρνηση και τραπεζίτες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας και την εκχώρησή της στα real estate και στο AirBnB, εντείνοντας την επίθεσή τους στα χαμηλά εισοδήματα και χαρίζοντας χρέη δισεκατομμυρίων στους άρπαγες του δημόσιου πλούτου.
Κανένα μνημόνιο δεν έχει στην πραγματικότητα τελειώσει.
Μόνο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στις ληστρικές επιθέσεις της κυβέρνησης και των δανειστών μπορεί να τους σταματήσει.
 Η κατοικία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα
Όλες και όλοι στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών την Τετάρτη 25/9, 12:00 μπροστά στην ALPHA BANK, στον πεζόδρομο της οδού Κοραή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας