Λαϊκή Ενότητα: Δύναμη για τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες

1722
λαϊκή

Η Λαϊκή Ενότητα μέσα στο δύσκολο συντηρητικό μνημονιακό πολιτικό πλαίσιο και το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συμμετέχει στις εκλογές τις 7ης Ιουλίου με αγωνιστικούς συνδυασμούς σε όλες τις περιφέρειες.

 

Είμαστε παρόντες , όπως σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Είμαστε όρθιοι , ανυποχώρητοι, ασυμβίβαστοι με τους δανειστές και τις μνημονιακές δυνάμεις, με τις δυνάμεις που υλοποιούν πολιτικές λιτότητας, σε ρήξη με τους νεοφιλελεύθερους θεσμούς και μηχανισμούς εποπτείας και εξάρτησης ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Διεκδικούμε την ενισχυμένη παρουσία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, απέναντι στο ενδομνημονιακό διπολισμό που εμφανίζεται ως το δίλημμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Καλούμε τους πολίτες , τους νέους, να υπερβούν τον φόβο, την μοιρολατρία, , την αγωνιστική απραξία, που αποτελούν το υπόβαθρο του μονόδρομου που έχουν επιβάλλει.

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις και η προσαρμογή στη κανονικότητα της ευρωζώνης και της ΕΕ οδήγησαν και οδηγούν :

  • Στην πάση θυσία αποπληρωμή ενός δυσβάστακτου δημοσίου χρέους αντί της διαγραφής του
  • Στην εξυπηρέτηση των υπερβολικών πλεονασμάτων μέχρι τουλάχιστον το 2060 αντί της ακύρωσής τους
  • Στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας μέσω του Υπερταμείου, ενέχυρο για τα επόμενα 100 χρόνια αντί της υπεράσπισης και ανάκτησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παραδεκτό και συμφωνημένο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ αλλά και άλλες μνημονιακές δυνάμεις, δεν  μπορεί να επιτευχθεί τίποτα το ουσιαστικό υπερ των λαϊκών συμφερόντων υπερ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διεκδικούμε την ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας για να είναι ενισχυμένοι και με μεγαλύτερες δυνατότητες οι κοινωνικοί αγώνες  για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς  και τις συντάξεις, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάκτηση και διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για ακύρωση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, για την προστασία του περιβάλλοντος που απειλείται από την κερδοσκοπική «επενδυτική» επέλαση.

Για τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της Δημοκρατίας, υπερ της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων σε ρήξη με τους πολιτικούς θεσμούς και μηχανισμούς εποπτείας και εξάρτησης από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Υπάρχει εναλλακτικός φιλολαϊκός δρόμος εξόδου από την πολύπλευρη κρίση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αυτό προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, και σε κάθε περίπτωση σήμερα, την ενίσχυση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Για να ενισχυθούν οι ενωτικές διεργασίες στους κοινωνικούς αγώνες, τα κινήματα, στις αντιμνημονικαές αριστερές δυνάμεις.

Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα και η αισιοδοξία για ένα διαφορετικό κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για την ζωή και την  αξιοπρέπεια του λαού και της νεολαίας.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” σήμερα, Σάββατο 22/06/2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας