Λαβρόφ προειδοποιεί: Τρομοκράτες μεταμφιεσμένοι σε Αφγανούς πρόσφυγες επιχειρούν σε γειτονικές χώρες

576
Λαβρόφ προειδοποιεί: Τρομοκράτες μεταμφιεσμένοι σε Αφγανούς πρόσφυγες επιχειρούν σε γειτονικές χώρες

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποιεί ότι τρομοκράτες μεταμφιεσμένοι σε Αφγανούς πρόσφυγες επιχειρούν να μπουν σε γειτονικές χώρες

Προειδοποίηση του Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με τρομοκράτες που προσπαθούν να εισέλθουν σε γειτονικές χώρες με το Αφγανιστάν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη, πως τρομοκράτες μεταμφιεσμένοι σε Αφγανούς πρόσφυγες επιχειρούν να μπουν σε γειτονικές, με αυτή, χώρες.
Σε σημερινή του τοποθέτηση αναφορικά με την κρίση στη χώρα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επεσήμανε πως η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, καθώς οι γείτονες του Αφγανιστάν είναι στο στόχαστρο «επικίνδυνων δυνάμεων».
«Προφανώς, χωρίς αποφασιστική καταπολέμηση της παραγωγής και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και κατά των διεθνών τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στο Αφγανιστάν και χειραγωγούνται από το εξωτερικό, είναι δύσκολο να διαμορφωθεί μια κανονική εξωτερική πολιτική, ειδικά με τις γειτονικές χώρες, οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο στόχος αυτών των καταστροφικών δυνάμεων» είπε ο Λαβρόφ σε μια συνάντηση των γειτονικών χωρών του Αφγανιστάν που διοργανώνεται στην Τεχεράνη.
Ακόμα, τόνισε πως οι χώρες αυτές θα πρέπει να αποτρέψουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από το να έχουν παρουσία στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες προσπαθειών του ΝΑΤΟ να επιβάλει το δικό του μοντέλο για την οικοδόμηση κράτους στο Αφγανιστάν, το έθνος πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν.
«Προφανώς, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να κινούμε την προσπάθεια συλλογής πόρων για οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στους Αφγανούς» προσέθεσε ο Λαβρόφ.
Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας