Κυβέρνηση και ΕΤΕ, αντί να κάτσουν στο σκαμνί για την Εθνική Ασφαλιστική, βυσσοδομούν να την ξαναπουλήσουν

1983
ετε

Για να αποφύγουν τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες τους κυβέρνηση και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος  (ΕΤΕ) διαδίδουν ότι ετοιμάζονται εκ των υστέρων να ζητήσουν αποζημίωση από την Exin για την αθέτηση της αγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής και αυτό προκειμένου να αποφύγουν ματαίως το αδίκημα της απιστίας.
Το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Exin Partners, εξαιτίας της ζημίας που υπέστη το brand της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας .
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το ναυάγιο της κοινοπραξίας να ανταποκριθεί στην προσφορά που είχε κάνει την Άνοιξη του 2017 για την εξαγορά του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι η πολύμηνη καθυστέρηση και η αδυναμία της κοινοπραξίας να αντεπεξέλθει στη συμφωνία με την Εθνική έχουν προκαλέσει με έμμεσο τρόπο ζημία στο brand της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

Καμία συναλλαγή

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινοπραξία ότι η κοινοπραξία της Exin-Calamos είχε καταθέσει εγγυητική αμέσως μετά τη συμφωνία με τον όμιλο της Eθνικής Tράπεζας.
Πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε , όμως, ποτέ προκαταβολή από την πλευρά του προτιμητέου αγοραστή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αγοραστής είχε καταθέσει έγγραφο «απόδειξης κεφαλαίων», με δέσμευση ότι θα καταβάλει το τίμημα, ωστόσο δεν έκανε ποτέ αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πάρει την έγκριση, μετά τον έλεγχο της οικονομικής του κατάστασης από την εποπτική αρχή.
Κυβέρνηση, όμως, και ΕτΕ ένοχες δεν έπραξαν τίποτα για αυτήν την αθέτηση.

Νέος γύρος

Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι η ΕΤΕ, επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος, ξεκινάν τις διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο υποψήφιο επενδυτή (σ.σ. που είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά), τον κινεζικό όμιλο Fosun.
Από τη πλευρά των Κινέζων εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η διοίκηση της Eθνικής Tράπεζας ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι θα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις, με στόχο να τηρήσει την σκανδαλώδη δέσμευσή της στην DG Comp, όπως αποτυπώνεται στο πλάνο αναδιάρθρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας