Κορονοϊός: Ανησυχία για οίκο ευγηρίας της Νέας Μάκρης και Δροσερό Ξάνθης

835
κορονοϊός

Νέος συναγερμός στις υγειονομικές αρχές σήμανε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη που τέθηκε σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η απόφαση ελήφθη λόγω «επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου» που διαπιστώθηκε μετά τη λήψη 122 δειγμάτων από φιλοξενούμενους στον οίκο ευγηρίας και προσωπικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων» ανέφερε η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού σε οικισμό Ρομά του Δροσερού Ξάνθης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν να γίνονται το απόγευμα της Κυριακής στον οικισμό.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένα βρέφος 15 μηνών που διέμενε στον οικισμό Δροσερό σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες. Το βρέφος μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και μεταξύ των άλλων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη του έγινε και το τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο βρέθηκε θετικό. Αμέσως, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του βρέφους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν νοσήσει.

Ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης ότι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί η δειγματοληπτική διαδικασία εντός του οικισμού, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας