«Κλείδωσε» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία-Lockdown σε ανεμβολίαστους

775
«Κλείδωσε» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία

Η Merkel ανακοίνωσε ότι η Bundestag αναμένεται να εξετάσει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και να λάβει σχετική απόφαση

Συναγερμό έχει σημάνει στη Γερμανία, η εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, «κλείδωσε» ο καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός από το επόμενο έτος αλλά και το lockdown στους ανεμβολίαστους πολίτες.
Οι ανακοινώσεις έγιναν από την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, έπειτα από τη συνάντηση με τον διάδοχο της, Olaf Scholz, αλλά και τους περιφερειακούς ηγέτες.
«Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί» δήλωσε η Merkel και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να “σπάσει” το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί».

To lockdown σε ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με τις αποφάσεις στη Γερμανία, οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους εκτός από τις βασικές επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού δεν θα έχουν πρόσβαση σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, εστιατόρια, χώρους πολιτισμού ή αναψυχής.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η Merkel ανακοίνωσε ότι η Bundestag αναμένεται να εξετάσει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και να λάβει σχετική απόφαση.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, το μέτρο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο. «Συζητήσαμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ξανά. Ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να συζητηθεί στην Bundestag και εκείνη πρέπει να λάβει την απόφαση για αυτό. Η ομοσπονδία και τα κρατίδια έχουν δώσει εντολή στο ηθικό συμβούλιο να προετοιμάσει σύσταση μέχρι το τέλος του έτους. Έπειτα, ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμούς, εάν εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας