Κλείδωσαν οι διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας: Βαφτίζουν διάλογο την εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων

2178
διάλογο

Η μνημονιακή τύραννος της χώρας μας, Γερμανία και πρώτα από όλα η φιλότουρκη Μέρκελ, με τη συνδρομή Τραμπ και ΗΠΑ, έκαναν εξαιρετικό μαγείρεμα. Κλείδωσαν τον ναρκοθετημένο από την Άγκυρα ελληνοτουρκικό διάλογο, σέρνοντας από τη μύτη την εθελόδουλη Αθήνα, η οποία εφάρμοζε την τακτική “τραβάτε με και ας κλαίω”.

Η κυβέρνηση, αφού άφησε ανενόχλητο το Oruc Reis να ασελγεί πάνω από ένα μήνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου, με έναν απερίγραπτο ενθουσιασμό απεδέχθη ως κίνηση αποκλιμάκωσης, τάχα, της έντασης την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου στην Αττάλεια.

Η κυβέρνηση, ως έτοιμη από καιρό, δέχθηκε με στεναγμό ανακούφισης να προχωρήσει εσπευσμένα , μετά από αυτήν τη “γαλαντόμα” τουρκική κίνηση, σε διάλογο με την Τουρκία, ο οποίος κλείδωσε, υπό την ονομασία των διερευνητικών συναντήσεων, να ξεκινήσει μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στις 23-24 Σεπτεμβρίου.

Η φοβική και εθελόδουλη κυβέρνηση της Αθήνας, έκανε τα στραβά μάτια στις ιταμές και προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν ότι το Oruc Reis έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να διευκολύνει τον διπλωματικό διάλογο και μετά θα επανέλθει δριμύτερο στο έργο του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση και οι εθελοτυφλούντες Μητσοτάκης και Δένδιας, προκειμένου να μην χάσουν το κελεπούρι του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ξέχασαν, επίσης, ότι το “Γιαβούζ” και “Μπαρμπαρός” οργιάζουν με NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλά για να μην κουραζόμαστε να τα λέμε συνέχεια…. η Κύπρος είναι μακριά και είναι ανεξάρτητη ως χώρα, επομένως… ο νοών νοείτο.

Λησμόνησε, ακόμα, ο  εθελοτυφλών Έλληνας πρωθυπουργός ότι η Τουρκία μας απειλεί με casus belli αν ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ, ότι υπάρχει και λειτουργεί το Πρωτόκολλο της Βέρνης από το 1976 που ουδετεροποιεί τα θαλάσσια δικαιώματα όλου του Αιγαίου, ότι υπάρχουν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας για τις γκρίζες ζώνες και την αποστρατικοποίηση των νησιών και ότι υπάρχουν οι καθημερινοί εκβιασμοί και προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Όλα αυτά παραγράφηκαν και πετάχτηκαν στα αζήτητα.

Όλα αυτά ξεχάστηκαν μπροστά στο φοβικό άγχος της κυβέρνησης και του ελληνικού κατεστημένου το οποίο σύσσωμο, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κ.λ,π, στηρίζει και υπερθεματίζει σε αυτήν την πολιτική, να ξεκινήσει ένας διάλογος που θα είναι εφ’ όλης της ύλης και στην ατζέντα του θα έχει όλες τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας, όσο και αν η κυβέρνηση για να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, λέει ότι θα συζητήσει μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Ο γελοίος αυτός ελληνικός ισχυρισμός καταρρίπτεται μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η κυβέρνηση λέει πως ο διάλογος θα ξεκινήσει από εκεί που τερματίστηκε ο ελληνοτουρκικός διάλογος το 2016, διάλογος ο οποίος τότε ήταν εφ’ όλης της ύλης και οι τότε κυβερνήσεις που τον διεξήγαγαν και πρώτα από όλα η κυβέρνηση Σημίτη, είχαν απεμπολίσει, πέραν των άλλων, το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

Ακόμα χειρότερα, Μητσοτάκης και Δένδιας έσπευσαν ως “λαγοί” να εγκαταλείψουν την Κύπρο, αποσαφηνίζοντας ότι δεν πρόκειται να θέσουν θέμα κυρώσεων, μετά τις “ευτυχείς” εξελίξεις  που άνοιξαν τον δρόμο για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Η “προδοσία” και το ξεπούλημα πάει σύννεφο.  Για άλλη μια φορά η Κύπρος, που βλέπει να καταπατάται με τον πιο ωμό τρόπο η Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη, αφήνεται μόνη να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Θα μπορέσει να σηκώσει μόνη της ένα βέτο στη σχεδόν βέβαιη περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα αποφασίσει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας;

Και όμως η Κύπρος δεν θα έπρεπε να διστάσει ούτε μια στιγμή για να προβάλλει σε μια τέτοια περίπτωση βέτο, πράττοντας το καθήκον της αλλά και ξεφτιλίζοντας έτσι το κατεστημένο της “μητέρας πατρίδας“, η οποία κάθε άλλο παρά αξίζει αυτήν την ιδιότητα.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας